15.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 28, 2024

Distanța obligatorie în stații, nu și în autobuze. Primarul ales: mai multe curse, după informatizarea transportului public local

Transportul public pascanean se confrunta cu probleme mari in aceste zile, din cauza pandemiei. Daca la inceputul saptamanii, numarul de pasageri a fost redus la jumatate pentru pastrarea distantei, conducerea operatorului a revenit, imediat, asupra deciziei, la solicitarea noului primar ales.
Marius Pintilie sustine ca masurile ar fi fost exagerate cu scopul de a preveni infectarea calatorilor dar si de frica politistilor, iar directorul ar trebui sa isi ceara scuze. El spune ca cei care calatoresc trebuie sa stea la distanta de minim 1,5 m in statiile de asteptare, nu si in autobuz, situatie care este greu de inteles.
Noul primar recunoaste insa ca aglomeratia din autobuze nu este recomandata si ca sunt necesare alte masuri. Pintilie spune ca va fi suplimentat numarul de curse si ca vor fi achizitionate microbuze, dar abia dupa informatizarea serviciului de transport public local. In acest sens autobuzele vor fi echipate cu GPS iar calatorii vor putea cumpara bilete sau abonamente online.
In replica, actualul director al societatii, Leonard Ursu a precizat pentru BIT TV ca toate masurile luate au fost pentru protejarea calatorilor si in conformitate cu prevederile legale. Mai mult, autobuzele sunt dezinfectate dupa fiecare cursa si au fost puse dozatoare cu substante pentru maini.

Alte articole