2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Focare de infecție cu COVID-19 în centrele sociale din Hârlău

Coronavirusul apare la inca doua centre din orasul Harlau. Directia de Sanatate Publica Iasi a anuntat joi focare de infectie cu SARS-COV 2 la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati din localitate si cel de Recuperare si Reabilitare Neuropsihici.
La primul dintre ele, au fost confirmati pozitiv trei salariati, iar la cel de-al doilea precizat, 23 de persoane, opt beneficiari si 15 angajati.
CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI HÂRLĂU – 3 salariaţi
Măsuri: Personalul depistat pozitiv la testarea din data de 19.10.2020 a fost evaluat şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.
CENTRUL DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – 23 (8 beneficiari si 15 angajaţi)
Măsuri: Izolarea celor 8 beneficiari infectaţi, evaluarea şi eventual internarea angajaţilor bolnavi, monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecţionist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum si efectuarea săptămânală a curăţeniei generale şi dezinfecţiei în toate spaţiile” se arata in comunicatul de presa trimis de DSP Iasi.
Tot in raportarea oficiala de joi, DSP Iasi anunta faptul ca au aparut cazuri noi in focarul de infectie depistat la Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Adulte cu Dizabilitati Revis. Au fost confirmati cu virusul SARS-COV2 inca opt persoane, 4 beneficiari si 4 salariati. Initial, pe data de 10 octombrie au fost confirmate 4 persoane.
CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI REVIS HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 4 beneficiari şi 4 salariaţi.
In cazul focarului din data de 10.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 4 persoane.
Măsuri: La testarea din data de 19.10.2020 au mai fost depistaţi pozitivi 4 beneficiari şi 4 infirmieri. Beneficiarii sunt izolaţi în centru iar personalul la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor din centru” precizeaza DSP Iasi.
Mentionam ca potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, in judetul Iasi s-au inregistrat 311 cazuri noi, in total fiind 8757. De asemenea, a fost înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind de 205.

Alte articole