-10.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Dieta mediteraneană, cel mai sănătos mod de a slăbi. Ajută și la prevenirea multor boli cronice

Mâncarea mediteraneană e cea mai sănătoasă din lume. Cel puţin asta au decis specialiştii pentru al cincilea an consecutiv. Bazată pe multe legume şi peşte, dieta e recomandată tuturor, pentru că e uşor de pregătit şi ajută la prevenirea multor boli cronice. Şi românii au început să îi prindă gustul, e adevărat că mai mult la restaurant decât acasă.

Stilul de viață din zona mediteraneeană începe să îi cucerească pe români nu doar în vacanţă ci şi acasă.

Cristian Mărgărit – nutriţionist: Bazată pe peşte, fructe de mare, multe legume, au un sezon foarte lung pentru legume, care e completat şi de grâu. Un paradox al acestei diete e că oamenii sunt mai sănătoşi, deşi mai beau şi un pahar de vin din când în când, mai mănâncă şi o brânză grasă, cum sunt în Franţa.

Cristian Drăgana – manager restaurant: Cei din bazinul meditereanean, sunt 21 de ţări, dar cele mai reprezentative ar fi Italia, Franţa, Grecia, Spania, Turcia şi Liban folosesc metode extrem de simple de a găti.

Dieta mediteraneeană a fost desemnată dieta anului

Pe cât de simplă, pe atât de costisitoare pentru români. Şi asta pentru că în această perioadă fructele şi legumele costă mai mult decât carne de porc, de exemplu. Stilul de viaţă mediteranean vine la pachet cu activitate fizică şi o expunere suficientă la soare. Ăsta este motivul pentru care s-a constatat că acest stil de viaţă ajută la scăderea în greutate, iar pe termen lung reduce depresia şi totodată previne atacurile de cord, accidentele vasculare cerebrale, diabetul de tip 2 şi moartea prematură.

Cei mai mulți români însă măncâncă preparate greceşti, italieneşti sau franţuzeşti la restaurant.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow