22.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Detalii despre etapele următoare din campania de vaccinare

Autoritatile se pregatesc pentru cea de-a doua etapa de vaccinare anti COVID-19, care se referă la persoanele din categoriile vulnerabile și cele din funcții de interes pentru funcționarea administrației. Potrivit unui articol de pe Mediafax, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a declarat:

Etapa a doua a campaniei de vaccinare estimăm că poate să înceapă din a doua jumătate a lunii ianuarie, după 15 ianuarie. În acel moment vom începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale. La acest moment sunt 1884 de centre, unde sunt internate aproape 40.000 de persoane, iar vaccinaarea personalului se va efectua prin echipe mobile de vaccinare. (…) În ceea ce priveşte dimensiunea persoanelor din etapa a doua de vaccinare, vorbim de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani şi persoane cu boli cronice. Se mai adaugă un număr de circa 1,5 milioane de persoane care deservesc activităţi esenţiale”, anunţă Valeriu Gheorghiţă.

Sunt estimari si in ceea ce priveste cea de-a treia etapa a vaccinarii.

În ceea ce priveşte etapa a treia de vaccinare estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care le putem lua în calcul, însă trebuie să înţelegem practic folosim acest termen de estimare întrucât momentul de început al vaccinării pentru această categorie practic este influenţat de ritmul de livrare al dozelor de vaccin şi nu de capacitatea de vaccinare”, conchide Gheorghiţă.

Mentionam ca pana in prezent, in municipiul Pascani, in prima etapa, s-au vaccinat 170 de persoane din randul angajatilor de la cele doua spitale din municipiu si cel din Targu Frumos. Miercuri, 6 ianuarie a.c., au fost distribuite inca 20 de doze catre centrul de vaccinare amenajat la Sectia de Boli Infectioase, a Spitalului de Urgenta Pascani.

Informaţiile utile privind campania de vaccinare cât şi programarea efectivă pentru vaccinare se pot obţine interacţionând cu platforma de call center 021.414 44 32, accesând categoriile de interes din zona Vaccinare.

Precizam că, în acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care îşi desfăşoară activitatea în domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat.

 

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow