5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

DEPUTATUL VASILE TOMA, INTREBARI PENTRU PNL

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, Congresul sau demisia!

Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, mâine, vă reuniți în cadrul Congresului partidului din care faceți parte. Până aici, nimic deosebit. Un Congres face parte din rutina de funcționare a oricărui partid. Însă, ceea ce este deosebit (și nicidecum în bine!), ci a devenit de o sfidare și de o maleficitate absolut inimaginabile este faptul că, după ce ați blocat întregul stat român, creând o criză politică, socio-economică și financiară majore, acum, în timp ce localitate după localitate intră în scenariul roșu, secțiile ATI și morgile nu mai fac față, iar românii, pe lângă incapacitatea de a-și mai susține traiul de zi cu zi și plata utilităților, trebuie să facă față pandemiei și restricțiilor, dumneavoastră, fără nicio urmă de decență, vă reuniți cu miile într-o sală.
În ciuda restricțiilor prevăzute legal! În ciuda oricăror semnale de alarmă și disperare venite de la medici! În ciuda românilor care se îmbolnăvesc și mor pe capete zilele acestea de COVID-19!
Cu o nonșalanță revoltătoare, pe care numai dictatorii pot să o aibă atunci când condamnă execuții, alegeți să vă țineți Congresul, în timp ce îi îndemnați pe români să fie responsabili și să respecte regulile! Dar, dumneavoastră, doamnelor și domnilor care ocupați cele mai înalte funcții în stat? Dar dumneavoastră, care aveți în mână destinul a milioane de oameni, care sunteți datori să respectați legea și să obligațiile ce vă revin prin statutul deținut, cum vă permiteți o asemenea sfidare? Un act care, practic, subimnează legislația și siguranța națională? Ați făcut praf Legea fundamentală a României!
În numele tuturor românilor care m-au trimis să îi reprezint în Parlamentul României, vă solicit să răspundeți la următoarele:
1. Cum asigurați față de toți românii transparența completă a respectării regulilor de prevenire și de control a infectării cu COVID-19? Cum și de unde vom știi noi toți, dincolo de neadevărurile pe care le spuneți în permanență, că aceste reguli sunt respectate, atât timp cât dumneavoastră călcați în picioare o restricție principală, aceea care privește reuniunile?
2. Pe ce bază veți ieși dumneavoastră de sâmbătă înainte să îndemnați românii să respecte restricțiile și regulile când dumneavoastră înșivă nu o faceți? Cum se numește aceasta? Ipocrizie, înșelăciune, imoralitate, încălcarea legii, punerea în pericol a sănătății publice și a siguranței naționale, instigare sau toate la un loc?
3. Cum mai aveți pretenția de a conduce un stat și un popor după acest Congres care reprezintă expresia pură a faptului că, pentru dumneavoastră, legea, sănătatea, siguranța, binele superior al națiunii, tot ce este mai important pentru un popor și pentru o țară sunt egale cu 0?
4. Cum veți motiva după acest Congres restricțiile și mai drastice pe care le veți impune românilor?
5. Cum veți motiva de mâine valul de îmbolnăviri și decese, incapacitatea unităților medicale de a mai face față, lipsa îngrijirilor vitale pentru pacienții cronici ce nu mai pot fi acordate din cauza pandemiei, închiderea școlilor, închiderea firmelor și locurile de muncă pierdute din cauza pandemiei și toate relele cu care românii se confruntă din cauza dumneavoastră și pe care le motivați exclusiv cu pandemia?
6. Cum veți mai putea vorbi de mâine de pericolele acestei pandemii când dumneavoastră demonstrați că nu credeți în ele?
Domnule Premier, domnule Președinte al Camerei Deputaților, doamnelor și domnilor miniștri și demnitari PNL, dacă vreți în plină pandemie Congres cu mii de oameni într-o sală, atunci, demisionați acum din funcțiile publice pe care le dețineți.
Ce alegeți? Congresul și îmbolnăvirea românilor sau demisia și binele românilor?

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Fara apa la robinet pana luni, din cauza unei avarii la o conducta

INFORMARE APAVITAL: "În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de...

Avarie la aducțiunea pentru apa. Furnizarea a fost întreruptă in Pașcani si suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni

"În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a...

Cum să stai mai puțin timp pe rețelele sociale: s-ar putea să fii dependent de dopamină digitală

Multe persoane își fac griji cu privire la timpul pe care îl alocă zilnic rețelelor sociale. În...

Ce riști dacă ești prins cu certificat verde fals! Fapta penală pentru care ești acuzat

A devenit o modă ca românii nevaccinați să încerce să fenteze legea. Astfel, mai multe persoane au...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI