1 C
Paşcani
marți, ianuarie 18, 2022

Deputatul Movilă: Maricel Popa, bun de plată pentru 10 milioane euro!

Deputatul Petru Movilă îi solicită public preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, să prezinte toată documentaţia cu privire la achiziţia spitalului mobil de la Leţcani şi să explice cum va acoperi gaura de 10,3 milioane euro din bugetul instituţiei pe care o conduce.

Managementul execrabil al proiectului şi dezastrulfinanciar de la CJ este doar din vina preşedintelui Maricel Popa, cel care şi-a asumat de la început, în nume propriu, achiziţia spitalului. „Spitalul mobil de la Leţcani nu va fi decontat din fonduri europene pentru că Maricel Popa a insistat să facă o achiziţie pe un solicitant care nu este eligibil la decontare. Şi să ne aducem aminte că, din partea lor, am fost asiguraţi de faptul că proiectul este eligibil, ceea ce a dus la o pierdere din banii ieşenilor a peste 10 milioane euro. Cer public răspunsuri, chiar astăzi, de la preşedintele Maricel Popa şi de la directoarea Euronest, Alina Popa. Le cer şi demisia pentru proasta gestionare a banilor publici. Ȋncă o dată spun: ne-au asigurat, negru pe alb, că proiectul va fi decontat. Mai cer să ni se spună şi care este soluţia la acest moment pentru remedierea acestui dezastru. Cel responsabil să iasă public şi să ne răspundă cum va plăti în faţa ieşenilor”, declară deputatul Petru Movilă.

Parlamentarul aduce aminte şi că astăzi, 19 mai, era ziua în care unitatea medicală mobilă trebuia să ajungă la destinaţie. „Din cauza lui Maricel Popa, nu doar că nu avem spitalul necesar în lupta împotriva coronavirusului, dar mai avem şi o gaură de peste 10 milioane Euro în buget, sumă destinată iniţial modernizării a patru drumuri judeţene. Achiziţia spitalului, o idee bună la început pe care am anunţat că o susţin, dar cu respectarea unor condiţii de transparenţă şi legalitate, s-a transformat într-o şaradă absolut revoltătoare. Bătaia de joc, amatorismul şi nesimţirea de la vârful Consiliului Judeţean Iaşi nu a fost niciodată mai mare ca acum”, a completat parlamentarul ieşean.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Modelele de pantaloni care nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat (P)

  Pantalonii sunt piese vestimentare elementare. Prin urmare, este necesar...

Cum sa transformi rezolutiile de An Nou in realitate: 3 trucuri utile

  Poate parea ca rezolutiile de Anul Nou au devenit...

Xenoboții, leac sau armă?

Xenoboţii pot vindeca boli, dar pot fi şi arme...

Studiu. Efect neașteptat al pandemiei: oamenii par mai atrăgători când poartă mască de protecție

Oamenii de știință din Marea Britanie par să fi...

Se întoarce iarna. Cod galben de vânt și ninsori la Iași și în alte județe

Mai multe avertizări meteo valabile și pentru județul Iași...