elefant.ro
More

  Navetiştii supăraţi pe Primărie că nu cumpără combustibil pentru autobuze

  Transportul public local din Paşcani a rămas în stare de urgenţă, din lipsa banilor. Mai exact programul curselor nu a revenit la normal după  relaxarea măsurilor de protecţie împotriva noului coronavirus, motiv de nemulţumire mai ales pentru navetiştii care şi-au reluat activitatea. Pe reţelele de socializare cetăţenii au început să se mobilizeze pentru a convinge administraţia locală să rezolve această problemă. Ei susţin că nu au bani de taxi şi trebuie să meargă pe jos până şi de la serviciu.

  In momentul de fată,  pe traseele din cele cinci suburbii ale municipiului autobuzele RAGCL fac doar câte două curse pe zi, din zece câte erau în programul normal, una dimineaţa şi alta după amiază. Astfel,  pentru suburbiile Bosteni, Sodomeni şi Gastesti prima plecare din staţia Gara Paşcani va fi în jurul orei 5.40 şi ultima cursa la 15.30, în timp ce pentru Lunca ultimă cursa va fi la ora 16.00 iar spre Blăgeşti la ora 12.00.

  Administratorul special al regiei, unitate aflată în procedura de faliment spune că stocurile de combustibil sunt pe terminate şi că nu are bani pentru a face o nou achiziţie. Mai mult Primăria Paşcani are de achitat o datorie de cca 115 000 lei, încă de anul trecut pentru plata abonamentelor de transport gratuit pentru persoanele cu dizabilităţi, veterani şi văduve de război şi alte categorii sociale defavorizate.
  „Am purtat mai multe discuţii cu domnul primar, a promis că se rezolva dar a fost achitata doar o mică parte din suma datorată. Dacă am primi măcar 30 0000 lei am putea cumpăra benzina necesară revenirii la programul normal al autobuzelor. Am încercat să mai vorbesc cu el dar nu am mai reuşit…” a spus pentru BIT TV administratorul special al RAGCL Luminita Ilade.
  Reprezentanţii Primăriei Paşcani recunosc că au de achitat abonamentele de anul trecut dar susţin că nu mai pot sa trimită bani în contul RAGCL, ci al lichidatorului, din cauză că este în procedura de faliment.
  Menţionăm că abonamentele sociale nu au fost suspendate  ci prelungite pentru anul 2020. Aşadar beneficiarii le pot folosi în continuare, pe autobuzele RAGCL, în Paşcani şi suburbii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Medic, despre faptul că tot mai mulţi români sunt afectaţi de diabet: „Există un cult al mâncării bogate”

  Peste 10% din populaţia României suferă de diabet, arată cele mai recente statistici, însă, în realitate, cifrele sunt mai mari, susţin specialiştii. Un motiv...

  Eleva premiantă care creează roboţi şi le predă copiilor informatică. Este autoare a mai multor programe de învăţare

  Alina Duca, o elevă de liceu din Paşcani, a câştigat trei ani la rând concursul naţional de matematică „Nicu Şerban“, iar acum se pregăteşte...

  Povestea unor meserii rare. Restauratorii, „vindecatorii” obiectelor de cultura

  O fosta vitriniera si o fosta supraveghetoare a salilor de expozitii din cadrul Muzeului Judetean Giurgiu s-au reprofilat si au devenit doua dintre cele...

  Opinii