1.5 C
Paşcani
marți, octombrie 26, 2021

Delgaz Grid: Investiţie de peste 16,3 milioane de lei în modernizarea unor staţii de transformare din judeţul Iaşi şi în lucrări de întărire a reţelei electrice

Delgaz Grid anunţă că a primit o finanţare de 10 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru derularea unui proiect de modernizare a unor staţii de transformare din judeţul Iaşi şi pentru lucrări de întărire a reţelei electrice. Valoarea totală a proiectului este de peste 16.3 milioane de lei, iar lucrările se vor derula pe durata a 36 de luni.

Delgaz Grid derulează un proiect de modernizare a unor staţii din judeţul Iaşi, investiţia fiind finanţată cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională, cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar contribuţia companiei este de peste 4 milioane lei.

„În cadrul proiectului vor fi modernizate staţiile de transformare Hârlău, Paşcani şi Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate în SCADA circuitele circuitele primare şi secundare din cele 3 staţii. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creşterea siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă a reţelei de distribuţie”, anunţă compania.

Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice au început în 2012, fiind implementate trei proiecte cu finanţare europeană, iar al patrulea se află în derulare.

 

Continuarea pe news.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI