1.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Delgaz Grid: Investiţie de peste 16,3 milioane de lei în modernizarea unor staţii de transformare din judeţul Iaşi şi în lucrări de întărire a reţelei electrice

Delgaz Grid anunţă că a primit o finanţare de 10 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru derularea unui proiect de modernizare a unor staţii de transformare din judeţul Iaşi şi pentru lucrări de întărire a reţelei electrice. Valoarea totală a proiectului este de peste 16.3 milioane de lei, iar lucrările se vor derula pe durata a 36 de luni.

Delgaz Grid derulează un proiect de modernizare a unor staţii din judeţul Iaşi, investiţia fiind finanţată cu aproximativ 10 milioane lei din Fondul European de Dezvoltare Regională, cu aproximativ 1,8 milioane lei de la bugetul naţional, iar contribuţia companiei este de peste 4 milioane lei.

„În cadrul proiectului vor fi modernizate staţiile de transformare Hârlău, Paşcani şi Gorban (110/20kV ) din judeţul Iaşi, vor fi efectuate lucrări de întărire a reţelei electrice şi vor fi integrate în SCADA circuitele circuitele primare şi secundare din cele 3 staţii. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani şi au ca obiectiv creşterea siguranţei preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile prin reducerea numărului de întreruperi, diminuarea cantităţii de energie electrică nelivrată şi reducerea costurilor de mentenanţă a reţelei de distribuţie”, anunţă compania.

Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice au început în 2012, fiind implementate trei proiecte cu finanţare europeană, iar al patrulea se află în derulare.

 

Continuarea pe news.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow