0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Deleni: Elevii primesc bursele până de Crăciun

Vești bune pentru elevii din Deleni. 227 de copii din clasele V-VIII vor primi burse sociale și de merit, aferente semestrului I din cadrul anului școlar 2021 – 2022, cu finanțare de la bugetul local.  

 Cele mai multe burse sunt de merit, 104 la Școala Gimnazială din Deleni și 68 la Școala Gimnazială Poiana. Precizăm că, atât valoarea burselor de merit, cât și a celor sociale este de câte 100 de lei pe lună. 

 Potrivit primarului comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu, banii au fost deja livrați în conturile școlilor, iar plata se va face începând de luni, de pe 13 decembrie.  

 De asemenea, 63 de elevi cu rezultate bune la invatatura și media generala peste sau egala cu 9,50,  vor primi pentru  luna Decembrie a acestui an, suplimentar de la Bugetul comunei Deleni, suma de cate 100 de lei.  

Discuțiile pe marginea acestui subiect au avut loc în cadrul ședinței de Consiliu Local de la Deleni, de pe 29 noiembrie atunci când a fost votat numărul de burse și cuantumul acestora.  

Precizăm că pe lângă bursele cu finanțare de la administrațiile locale: de merit, sociale, pentru orfani și pentru copiii cu nevoi speciale, elevii pot beneficia de alte două burse de la Ministerul Educației, prin programul Bani de liceu. Cei care sunt considerați eligibili, vor primi suma de 250 de lei pe lună. De asemenea, tot prin intermediul Inspectoratului Școlar județean, se acordă o „Bursa profesională“,  pentru elevii care frecventează învăţământul profesional. 

În aceeași ședință, a fost votat un alt proiect de hotărâre privind decontarea cheltuielilor de navetă ale cadrele  didactice si a personalului didactic auxiliar de la cele două școli din comună. Astfel, s-a decis alocarea de la bugetul local a sumei de 15.000 de lei, pentru lunile august-octombrie 2021.  

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow