Noaptea este momentul in care corpul se odihneste si se pregateste pentru o noua zi, iar sa dormi 7-8 ore este esential. Calitatea somnului si cum ne aranjam spatiul pentru odihna depinde doar de noi.

De-a lungul timpului, multi cercetatori au incercat sa clarifice daca este mai bine sa dormim cu haine pe noi sau fara. Surprizator, rezultatele tuturor testelor indica acelasi lucru: dormitul fara haine ne aduce o multime de beneficii. Iata cateva dintre acestea:

Te odihnesti mai bine

Creierul tau are nevoie de somn. Un studiu realizat in cadrul Universitatii din Rochster a constatat ca atunci cand dormim, creierul elimina toxinele reziduale acumulate pe parcursul unei zile solicitante din punct de vedere intelectual.

In cazul lipsei unui somn de calitate, toxinele raman in creier, ducand la diminuarea capacitatii de gandire. Acest lucru incetineste capacitatea de a procesa informatii si a rezolva probleme, ucide creativitatea si degradeaza starea de spirit.
Cercetatorii de la Universitatea din Amsterdam au descoperit ca scaderea temperaturii pielii asigura un somn profund si reduce numarul de treziri pe timpul noptii. A dormi in pielea goala este o modalitate buna de a scadea temperatura pielii.

Reduce stresul

Stresul duce la degradarea sistemului imunitar, creste riscul de boli de inima, depresie si obezitate. Cu alte cuvinte, stresul creste nivelul cortizonului.

Cortizonul este un hormon secretat de glandele suprarenale, fiind esential pentru functionarea normala a corpului, mai ales cand suntem supusi stresului fizic sau psihic, insa poate fi si daunator organismului.

Sa dormi goala te ajuta sa-ti pastrezi temperatura corpului la un nivel optim, astfel incat corpul tau sa elibereze cortizon in conditii normale. Daca dormi supraincalzita, nivelul de cortizon tinde sa ramana ridicat chiar si dupa ce te trezesti.

CONTINUARE PE PEROZ.RO

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider