-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

De azi, Spitalul de Copii oferă non-stop consultaţii online

Va fi disponibil câte un medic pentru orice specializare. Prin această aplicaţie de mobil, oficialii unităţii vor să reducă numărul prezentărilor la spital.

Începând de astăzi, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ va fi implementată o aplicaţie de telemedicină prin intermediul căreia părinţii vor putea obţine consiliere din partea medicilor. Astfel, reprezentanţii unităţii medicale spun că vor să reducă numărul prezentărilor la spital, iar cazurile care nu reprezintă urgenţe vor putea să fie rezolvate prin intermediul platformei. Serviciul va fi disponibil la orice oră, 24 din 24, existând câte un medic pentru fiecare specializare cu care părinţii vor putea lua legătura. Mai exact, sunt implicate trei specializări: ortopedie, chirurgie şi pediatrie generală.

„Vinerea trecută am avut o discuţie cu firma care deţine softul, va fi o aplicaţie care se va descărca pe telefonul mobil de pe site-ul nostru. Vor fi trei terminale, iar pacientul sau însoţitorul va explica situaţia în care se află, specialistul va cere mai multe informaţii şi va face recomandări.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole