25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

DATINI LA ROMANI – FESTIVAL LA CASA DE CULTURA PASCANI

Colindatori si uratori, la Casa de Cultura Pascani. Festivalul “Datini la romani”, cea de-a VIII-a editie

In alai de sarbatoare, sute de copii si-au pregatit clopoteii, si-au aranjat mastile si costumele traditionale si au participat la un festival de datini si obiceiuri de iarna. Pe scena Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani, fiecare si-a aratat rolul bine pregatit. Sala a rasunat de colinde sau uraturi, iar cei mai buni au fost premiati de juriu. La final, toti colindatorii au primit colacei din partea organizatorilor.

Sute de colindatori au venit in acest sfarsit de saptamana la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din oras. Prescolarii, dar si elevii, au participat la cea de-a VIII-a editie a festivalului “Datini la romani”. Spectacolul a inceput cu cei mai mici, cu o hora traditionala.
Romancutele si romanasii de la Gradinita cu Program Normal nr. 1 din Pascani au colindat, au urat si au sorcovit.

Au fost 48 de formatii si solisti din Rachiteni, Mircesti, Helesteni, Siretel, Pascani, Iasi, Targu-Frumos si Razboieni.

Dansuri traditionale au fost puse in scena si de cei mai mari. De asemenea, publicul a admirat si alaiurile de iarna, precum ursii sau calusarii.

Castigatorii festivalului au fost formatiile din Siretel, Helesteni, Iasi si Pascani. Tot in cadrul evenimentului, la sectiunea participare indirecta, sute de picturi, colaje si decoratiuni de Craciun au fost expuse pe holul Casei de Cultura. Au fost trimise de elevi din toata tara si chiar din strainatate. Juriul va stabili zilele urmatoare cine sunt totii castigatorii, iar diplomele vor ajunge in scoli la jumatatea lunii ianuarie, anul viitor.

Mentionam ca festivalul a fost organizat de Gradinita cu Program Prelungit nr.2, Liceul Teoretic Miron Costin Pascani si Scoala Iordache Cantacuzino.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow