More

  DATINI LA ROMANI – FESTIVAL LA CASA DE CULTURA PASCANI

  Colindatori si uratori, la Casa de Cultura Pascani. Festivalul “Datini la romani”, cea de-a VIII-a editie

  In alai de sarbatoare, sute de copii si-au pregatit clopoteii, si-au aranjat mastile si costumele traditionale si au participat la un festival de datini si obiceiuri de iarna. Pe scena Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Pascani, fiecare si-a aratat rolul bine pregatit. Sala a rasunat de colinde sau uraturi, iar cei mai buni au fost premiati de juriu. La final, toti colindatorii au primit colacei din partea organizatorilor.

  Sute de colindatori au venit in acest sfarsit de saptamana la Casa de Cultura “Mihail Sadoveanu” din oras. Prescolarii, dar si elevii, au participat la cea de-a VIII-a editie a festivalului “Datini la romani”. Spectacolul a inceput cu cei mai mici, cu o hora traditionala.
  Romancutele si romanasii de la Gradinita cu Program Normal nr. 1 din Pascani au colindat, au urat si au sorcovit.

  Au fost 48 de formatii si solisti din Rachiteni, Mircesti, Helesteni, Siretel, Pascani, Iasi, Targu-Frumos si Razboieni.

  Dansuri traditionale au fost puse in scena si de cei mai mari. De asemenea, publicul a admirat si alaiurile de iarna, precum ursii sau calusarii.

  Castigatorii festivalului au fost formatiile din Siretel, Helesteni, Iasi si Pascani. Tot in cadrul evenimentului, la sectiunea participare indirecta, sute de picturi, colaje si decoratiuni de Craciun au fost expuse pe holul Casei de Cultura. Au fost trimise de elevi din toata tara si chiar din strainatate. Juriul va stabili zilele urmatoare cine sunt totii castigatorii, iar diplomele vor ajunge in scoli la jumatatea lunii ianuarie, anul viitor.

  Mentionam ca festivalul a fost organizat de Gradinita cu Program Prelungit nr.2, Liceul Teoretic Miron Costin Pascani si Scoala Iordache Cantacuzino.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  REPORTAJ LA LESPEZI DESPRE DRUMURI, SCOLI ȘI INVESTIȚII (VIDEO)

  În ultimii ani de zile majoritatea localităților rurale s-au schimbat radical în urma investitiillor făcute de edili, mai ales prin intermediul unor programe guvernamentale...

  Omagiu adus de trupa de teatru Prometeu a Casei de Cultură, la 131 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu (video)

  Cu ocazia comemorării celor 131 de ani de la dispariția poetului național Mihai Eminescu, trupa de teatru Prometeu a Casei de Cultură ,, Mihail...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet