27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Curg procesele la Primăria Pașcani

Scandal uriaș între Primăria Pașcani și CFR Călători. Municipalitatea a fost dată în judecată pentru anularea unei cărți funciare a administrației locale, pentru câteva suprafețe de teren aflate în apropierea caii ferate. Este vorba despre rampa de încărcare/descărcare a vagoanelor de marfă dar și alte terenuri din zona Gării.

CFR-ul susține că  terenurile se află în zona de siguranță a căii ferate, iar conform prevederilor legale, nu pot fi folosite de administrația locală. De cealaltă parte, primarul municipiului susține că CFR -ul nu ar avea dreptate. Edilul a prezentat această situație în cadrul conferinței  săptămânale de presă.

Primarul pășcănean a mai spus că și administrația locală va da în judecată CFR-ul și că vor fi deschise mai multe procese pentru intabularea terenului din apropierea căii ferate, din spatele Oficiului poștal din zona Vale, până la Politiclica CFR. Pintilie susține că terenurile au fost însușite fără a fi făcută dovada proprietății.

Tot în aceste zile, Primăria a fost dată în judecată și de societatea care se ocupă de modernizarea iluminatului stradal, Urbioled SRL. Reprezentanții Primăriei au refuzat să explice care ar fi motivele dar de pe portalul instanței reiese că societatea a solicitat intervenția  judecătorilor pentru recuperarea unor sume de bani, cel mai probabil pentru lucrări sau servicii efectuate și neachitate. Cererea a fost depusă la Tribunalul Iași pe 5 aprilie iar următorul termen este programat pe 25 mai. De asemenea, administrația locală a fost dată în judecată și de fostul director economic de la societatea locală de salubritate, demis din funcție cu aproape două luni de zile înainte de expirarea contractului demandat.  Daniel Filoș solicită repunerea în funcție sau angajarea conform pregătirii profesionale și plata drepturilor salariale, până la finalizarea contractului. Procesul a fot deschis pe 6 mai,  iar primul termen este stabilit pe 2 iunie a.c

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow