6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Mai 2018! ANM anunţă surprize meteo în cele patru zile ale românilor

ANM a anunţat cum va fi vremea în minivicanţa de 1 Mai. Meteorologii nu aduc veşti tocmai bune pentru cei care şi-au făcut planuri să petreacă în aer liber.

Administraţia Naţională de Meteorologie spune că, în majoritatea regiunilor, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24 – 29 aprilie.

Minivacanţă cu ploi în Moldova

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 22 de grade. Ulterior, va avea loc o scădere uşoară şi treptată a regimului termic diurn, astfel încât, între 18 şi 20 aprilie, se va înregistra o medie termică diurnă de 16 grade, apropiată de valoarea normală climatologic.

Apoi temperatura aerului va creşte din nou, spre valori medii de 18…21 de grade, cu o uşoară tendinţă de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză.

Media temperaturilor minime se va situa între 7 şi 9 grade în primele dimineţi, apoi, pe 21 aprilie, va scădea spre 6 grade, iar în intervalul 22 – 29 aprilie media valorilor termice nocturne se va încadra, în general, între 6 şi 8 grade.

Vor fi ploi, în general slabe cantitativ, la nivel local, între 17 şi 20 aprilie, iar ulterior, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, probabilitatea de ploaie va fi în creştere, cu precădere între 24 şi 29 aprilie.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow