25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Cum va fi sărbătorită Ziua Unirii la Pașcani, Târgu Frumos și Hârlău, în acest an

Mai sunt doar cateva zile pana la Ziua Unirii – 24 ianuarie, iar in acest an, manifestarile dedicate acestei sarbatori vor fi mai restranse, din cauza pandemiei de COVID -19.

In municipiul Pascani, Casa de Cultura Mihail Sadoveanu anunta ca duminica, 24 ianuarie, de la ora 11:30, va avea loc un spectacol pus in scena de Ansamblul “Rapsozii Siretului”, coordonat de Alexandru Gâmbuță, împreună cu solistele Luiza Muscalu și Ana Maria Ignat si Fanfara “Trubadurii”, coordonată de Mihăiță Atomei. Evenimentul se va desfășura respectând regulile impuse în contextul pandemiei, mai exact, locurilor din sala se vor ocupa doar in proportie de 50%, lucru care va permite distantarea sociala.

In orasul Targu Frumos, administratia locala a anuntat in ultima sedinta de Consiliu ca “Ziua Unirii” va fi sarbatorita diferit in acest an. Vor fi impartite circa 400 de pachete  cu mancarea traditionala, fasole cu carnati, familiilor nevoiase si pensionarilor. Totodata, se vor depune si coroane de flori in patru locatii din oras.

In orasul Harlau nu va fi nici spectacol si nici mancare traditionala. Se vor depune doar coroane de flori, iar reprezentantii administratiei locale vor merge la Iasi pentru a lua parte la manifestarile dedicate acestei zile.

Nici in Ruginoasa nu va mai fi forfota de altadata. Primarul comunei, Danut Nechifor, a precizat ca vor depune coroane de flori la Biserica Domneasca din localitate, iar manifestarile culturale nu vor mai avea loc in acest an.

 

 

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow