-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Primarul Pintilie, membru in conducerea asociatiei la care voia sa renunte

Asociatia Judeteana de apa si canalizare- ARSCACIS are o noua conducere, din care face parte si municipiul Pascani. Sedinta pentru stabilirea noilor membri ai Consiliului Director a avut loc online pe 15 ianuarie incepand cu ora 11.00.
Discutiile au durat timp de aproape 3 ore iar municipiul Pascani a fost reprezentat de primarul Marius Pintilie.
Din structura de conducere fac parte 11 localitati prin reprezentantii desemnati, printre ele fiind si orasele Podu Iloaei, Targu Frumos si municipiul Pascani. Presedentia asociatiei este asigurata de drept de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe iar mandatele sunt pentru patru ani de zile.

De la Targu Frumos este primarul Ionel Vatamanu iar legislativul pascanean l-a desemnat pe primarul Marius Pintilie sa reprezinte interesele comunitatii in asociatie. In perioada in care era consilier local, in opozitie, el a militat si a propus ca Pascaniul sa renunte la operatorul judetean de apa si canalizare si la ARSACIS, pe fondul unor nemultumiri din partea cetatenilor. Consecintele ar fi fost dramatice: pierderea a cca 30 milioane de euro, inclus TVA, bani din fonduri europene pentru modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare.

Acum edilul sustine ca nu se pune problema renuntarii la operator si face apel la intelegere si colaborare pentru realizarea investitiilor. De asemenea primarul Pintilie a criticat asociatia pentru aplicarea principiului solidaritatii in localitatile componente si a solicitat pret separat pentru Pascani, la apa si canalizare.
Mentionam ca asociatia nu a aprobat aprobarii modificarea Contractului de delegare, asa incat sa fie posibila plata ratei imprumutului contractat de municipiul Pascani pentru modernizarea retelelor de aductiune si a statiei de epurare, predate operatorului regional, din redeventa incasata la apa.

Consilierii pascaneni au solicitat cca 1, 9 mil de lei pe an dar au primit mai putin de jumatate. Instanta de judecata a obligat la plata integrala de la data cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva – au sustinut reprezentantii Primariei Pascani, sau de cand va fi modificat contractul de delegare, in opinia operatorului de apa si canalizare. Conform unor surse neoficiale ApaVital ar ruma sa achite redeventa solicitata de Pascani, in scurt timp, cu sau fara modificarea contractului de delegare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow