11.6 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Primarul Pintilie, membru in conducerea asociatiei la care voia sa renunte

Asociatia Judeteana de apa si canalizare- ARSCACIS are o noua conducere, din care face parte si municipiul Pascani. Sedinta pentru stabilirea noilor membri ai Consiliului Director a avut loc online pe 15 ianuarie incepand cu ora 11.00.
Discutiile au durat timp de aproape 3 ore iar municipiul Pascani a fost reprezentat de primarul Marius Pintilie.
Din structura de conducere fac parte 11 localitati prin reprezentantii desemnati, printre ele fiind si orasele Podu Iloaei, Targu Frumos si municipiul Pascani. Presedentia asociatiei este asigurata de drept de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe iar mandatele sunt pentru patru ani de zile.

De la Targu Frumos este primarul Ionel Vatamanu iar legislativul pascanean l-a desemnat pe primarul Marius Pintilie sa reprezinte interesele comunitatii in asociatie. In perioada in care era consilier local, in opozitie, el a militat si a propus ca Pascaniul sa renunte la operatorul judetean de apa si canalizare si la ARSACIS, pe fondul unor nemultumiri din partea cetatenilor. Consecintele ar fi fost dramatice: pierderea a cca 30 milioane de euro, inclus TVA, bani din fonduri europene pentru modernizarea si extinderea retelelor de apa si canalizare.

Acum edilul sustine ca nu se pune problema renuntarii la operator si face apel la intelegere si colaborare pentru realizarea investitiilor. De asemenea primarul Pintilie a criticat asociatia pentru aplicarea principiului solidaritatii in localitatile componente si a solicitat pret separat pentru Pascani, la apa si canalizare.
Mentionam ca asociatia nu a aprobat aprobarii modificarea Contractului de delegare, asa incat sa fie posibila plata ratei imprumutului contractat de municipiul Pascani pentru modernizarea retelelor de aductiune si a statiei de epurare, predate operatorului regional, din redeventa incasata la apa.

Consilierii pascaneni au solicitat cca 1, 9 mil de lei pe an dar au primit mai putin de jumatate. Instanta de judecata a obligat la plata integrala de la data cand hotararea judecatoreasca a ramas definitiva – au sustinut reprezentantii Primariei Pascani, sau de cand va fi modificat contractul de delegare, in opinia operatorului de apa si canalizare. Conform unor surse neoficiale ApaVital ar ruma sa achite redeventa solicitata de Pascani, in scurt timp, cu sau fara modificarea contractului de delegare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI