Chiar daca a nins mult si a fost frig, Ziua Unirii a fost sarbatorita asa cum se cuvine la Ruginoasa, Pascani si Targu Frumos, cu ocazia Zilei Unirii, sarbatorita pe 24 ianuarie. Au dat mana cu mana, toti cei cu inima romana, la implinirea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Romane.

Ca in fiecare an, curtea palatului domnitorului Al. I. Cuza din Ruginoasa s-a umplut de oameni. Cu totii au participat la slujba de comemorare ce a avut loc la biserica domneasca. Apoi, au avut loc depunerile de coroane de catre autoritati locale, reprezentanti ai partidelor politice, diferite institutii si scoli.

Steagurile tricolore au fluturat in mainile patriotilor, iar la amiaza, toata lumea prezenta s-a prins intr-o hora a unirii, sub acorduri de fanfara.

Si in orasul Targu Frumos a fost sarbatorita cu mult fast, Ziua Unirii. Chiar daca a nins încontinuu, targovetii s-au adunat in numar mare sa vada manifestarile. A avut loc o slujba religioasa, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor din parcul central si s-au tinut scurte cuvantari de catre viceprimarul orasului, Alexa Anghelus Ion si profesorul de istorie, Sergiu Enea.

Apoi, s-a facut o hora de mana, iar toata lumea prezenta a primit portii de fasole si carnati, dar si traditionalele placinte.

Din cauza vremii, la Pascani, Ziua Unirii a fost sarbatorita in holul Casei de Cultura „Mihail Sadoveanu”, cu Fanfara „Trubadurii” si Ansamblul „Rapsozii Siretului” .

 

Aceasta zi istorica a fost marcata si in micile localitati, unde oamenii au dat mana cu mana, la fel ca in urma cu 160 de ani.

Mentionam ca Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider