16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

„Alexandru Ioan Cuza si Unirea”, la Colegiul Unirea din Pascani

- Advertisement -

Comunicat de presa: Miercuri, 23 ianuarie a.c., la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ s-a desfășurat activitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA ȘI UNIREA” activitate care este inclusă în proiectul educațional „Unitatea Națională – un vis implinit”, proiect derulat pe parcursul anului, de catedra de istorie.

Activitatea și-a propus sărbătorirea celor 160 de la Unirea Principatelor Române, eveniment care se află la baza creării statului modern român.

Programul prezentat a avut două componente, una științifică și una artistică.
Aspectul științific s-a realizat prin organizarea concursului de istorie intitulat „Unirea Principatelor Române“, participanți fiind echipaje din câte doi elevi din clasele a X-a A, B, C, D, E, F, G. Cu acest prilej elevii prezenți au aflat momentele care au dus la Unirea Principatelor și care au fost realizările domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Această dimensiune științifică a fost completată și de discursul susținut de domnul profesor Bugioeanu Gabriel privind semnificația acestui eveniment major din istoria românilor.
Componenta artistică a avut în vedere cântece patriotice și populare interpretate de corul școlii coordonat de domnul profesor, Spataru Ioan Mugurel.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow