0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Cresc tarifele la apă și canalizare, de la 1 ianuarie 2022

Prețuri mai mari la serviciile de alimentare cu apă și canalizare, începând cu data de 1 ianuarie 2022. Astfel, apa potabilă se va scumpi cu suma de 1 leu și 20 de bani pe metru cub, în timp ce tarifele la canalizare vor crește cu 86 de bani pe metru cub, valori care includ și TVA.

Dacă tariful actual la apă potabilă este de 5, 13 lei/ metru cub cu TVA, consumatorii vor plăti de anul viitor, cu tot cu TVA,  suma de 6, 15 lei/metru cub. Și tarifele la canalizare vor fi mai mari, ajungând la 2,44 lei/metru cub cu TVA.

Tot de la 1 ianuarie 2022, vor crește și prețurile la carburanți , asta după ce de la începutul anului viitor cresc accizele. Așadar, cu tot cu TVA, consumatorii români vor plăti mai mult cu 8 bani pe litrul de benzină, de la 1 ianuarie. Și litrul de motorină se scumpește, cu 7 bani cu tot cu TVA.

Astfel, dacă acum prețul maxim la benzină standard în Pașcani este de 5,99 lei, de la 1 ianuarie, românii vor scoate mai mult din buzunar atunci când vor ajunge la stația de carburant si vor trebui să plătească 6,76 de lei, pe litru de benzină.

Nu doar benzina și motorina vor fi mai scumpe din 2022. S-au anunțat deja scumpiri și la gaze naturale, energie electrică precum și la unele alimente.

 

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow