14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023

Controale la ANL. Sunt vizaţi locatarii care au închiriat apartamentele

Administraţia din Paşcani anunţa controale la locuinţele ANL. În urma numeroaselor sesizări privind o serie de nereguli, Primăria vrea să verifice cum sunt gestionate apartamentele statului, date spre folosinţa tinerilor căsătoriţi. Sunt suspiciuni că o parte dintre locatari şi-au închiriat locuinţele deşi este ilegal şi au plecat în străinătate sau că deţin deja o altă locuită proprietate personală.

De asemenea alţi locatari trebuie să predea apartamentele din cauza datoriilor, în urma unor hotărâri judecătoreşti. Anunţul a fost făcut de viceprimarita Gabriela Nedelcu, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”.
La Paşcani sunt 161 locuite ANL din care cca o tremie au fost deja cumpărare de locatari. Din acestea 11 au fost eliberate şi urmează să fie repartizate altor familii de tineri. Comisia ANL se întruneşte la sfârşitul acestei săptămâni pentru a decide numele beneficiarilor din rândul celor care şi-au depus dosarele, în funcţie de punctajul obţinut.

Până la sfârşitul acestui an administratia locală intenţionează să repartizeze şi loturile de teren vacanţe pentru construirea de case, tinerilor care au depus cereri. Procedura a fost blocată în vara cestui an în urma unei contestaţii a consilierilor din opoziţie. Viceprimarita Gabriela Nedelcu a anunţat că, în momentul de faţă, se face o inventariere a terenurilor după care proiectul va fi repus pe ordinea de zi.
Menţionăm că pe lângă locuinţe ANL, Primăria Paşcani mai gestionează şi peste 30 de locuinţe sociale. Şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte dreptul de folosinţă. În timp ce familii sărmane caută disperate un loc mai ales pe timp de iarnă, unele apartamente sociale sunt ocupate de familii cu venituri şi maşini.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow