24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Contract semnat pentru o investie din fonduri UE. 3,3 milioane de le pentru reabilitarea Scolii Iordache Cantacuzino

Pascaniul a încheiat încă o înţelegere de finanţare din fonduri europene, de acesta dată pentru reabilitarea unei şcoli. Contractul a fost semnat în cursul zilei de astăzi la ADR Nord- Est de primarul Dumitru Pantazi. Conform documentelor investiţia este estimată la 3,39 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vor fi primiţi, gratuit, din fonduri comunitare, 85% din cheltuielile eligibile. Contribuţia administraţiei locale va fi de doar 2% adică, 334.000 lei de la bugetul local iar 13% de la bugetul de stat.
Banii ar urma să fie cheltuiti pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuzino”. Aici urmează să fie executate lucrări de anvelopare a clădirii, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului şi a reţelelor de utilităţi De asemenea vor fi amenajate si căile de acces şi terenul din împrejurimi. Investiţia trebuie să fie începută în maxim 6 luni de zile şi să fie finalizata în trei ani de la semnarea contractului.
Reprezentanţii administraţiei locale susţin că săptămâna viitoare ar urma să fie semnat şi contractual de finanţare pentru reabilitarea Palatalui Cantacuzino din Paşcani. Este vorba despre o investiţie estimată la 4,7 milioane de Euro, cofinanţarea de la bugetul local fiind de doar 2%.
Pe lista de aşteptare mai sunt încă trei cereri de finanţare. Municipalitatea spera să obţină aprobarea şi pentru construirea unei noi grădiniţe pe terenul dintre Parchet şi Şcoala iordache Cantacuzino dar şi pentru reabilitarea Creşei şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr 2 şi pentru extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Paşcani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI