SONY DSC

Pascaniul a încheiat încă o înţelegere de finanţare din fonduri europene, de acesta dată pentru reabilitarea unei şcoli. Contractul a fost semnat în cursul zilei de astăzi la ADR Nord- Est de primarul Dumitru Pantazi. Conform documentelor investiţia este estimată la 3,39 milioane de lei. Cea mai mare parte a banilor vor fi primiţi, gratuit, din fonduri comunitare, 85% din cheltuielile eligibile. Contribuţia administraţiei locale va fi de doar 2% adică, 334.000 lei de la bugetul local iar 13% de la bugetul de stat.
Banii ar urma să fie cheltuiti pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale “Iordache Cantacuzino”. Aici urmează să fie executate lucrări de anvelopare a clădirii, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului şi a reţelelor de utilităţi De asemenea vor fi amenajate si căile de acces şi terenul din împrejurimi. Investiţia trebuie să fie începută în maxim 6 luni de zile şi să fie finalizata în trei ani de la semnarea contractului.
Reprezentanţii administraţiei locale susţin că săptămâna viitoare ar urma să fie semnat şi contractual de finanţare pentru reabilitarea Palatalui Cantacuzino din Paşcani. Este vorba despre o investiţie estimată la 4,7 milioane de Euro, cofinanţarea de la bugetul local fiind de doar 2%.
Pe lista de aşteptare mai sunt încă trei cereri de finanţare. Municipalitatea spera să obţină aprobarea şi pentru construirea unei noi grădiniţe pe terenul dintre Parchet şi Şcoala iordache Cantacuzino dar şi pentru reabilitarea Creşei şi Grădiniţei cu Program Prelungit nr 2 şi pentru extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenţă Paşcani.

Slider


loading...
Slider