2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Contrabandist prins deoarece mergea foarte încet cu maşina. 5 ani de pușcărie

În plus, oamenii legii l-au depistat că avea şi permis fals, pe lângă ţigările cu care era burduşită maşina.

Un contrabandist de ţigări a fost prins pentru că automobilul Audi pe care îl conducea mergea foarte lent şi în serpentine. La control, a prezentat un permis fals, iar în portbagaj au fost găsite petarde şi 2.700 de pachete de ţigări. Şi-a recunoscut faptele, a plătit tot prejudiciul cauzat bugetului de stat, dar tot va rămâne după gratii aproape 5 ani.

Cătălin Ciuciu a fost oprit în trafic la Boureni, pe 4 februarie. Poliţiştii fuseseră intrigaţi de faptul că autoturismul se deplasa cu o viteză mult sub limita legală şi avea un traseu sinuos. La control, Ciuciu a prezentat un permis de conducere italian. Văzându-l cât de agitat este, poliţiştii au început să-i controleze maşina. În portbagaj, acoperite cu o pătură, au găsit 6 cutii de carton ticsite cu ţigări Pall Mall. În suportul roţii de rezervă, poliţiştii au găsit 37 de petarde categoria P1, care nu sunt însă interzise. Asupra lui, au fost găsiţi 2.500 de euro şi 35.850 de lei, sumă ce a fost sechestrată în vederea recuperării prejudiciului de 40.160 de lei, constând în taxe vamale, accize şi TVA..

Chestionat cu privire la provenienţa ţigărilor, Ciuciu a spus că ele aparţin unui cetăţean moldovean, care l-a rugat să i le transporte până în zona restaurantului Hanul Ancuţei, el neştiind că sunt de contrabandă. Verificările ulterioare aveau să demonstreze că permisul de conducere era fals, Ciuciu nefiind în fapt deţinător de permis nici italian, nici românesc. Bărbatul de 48 de ani a fost trimis în judecată pentru contrabandă şi conducere fără permis. În instanţă, avocatul acestuia a solicitat judecătorilor să ia în considerare faptul că inculpatul şi-a recunoscut fapta, dar şi că acesta a achitat în întregime prejudiciul. Pentru fiecare din acestea, el avea dreptul să beneficieze de o reducere cu o treime a pedepsei. Judecătorii au reţinut însă şi faptul că Ciuciu era recidivist şi l-au condamnat la 3 ani şi 9 luni de închisoare pentru contrabandă, 2 ani şi 3 luni pentru conducere fără permis şi 1 an şi trei luni de închisoare pentru uz de fals. Pedeapsa rezultantă calculată de judecători a ajuns la 4 ani şi 11 luni de închisoare. Sentinţa Judecătoriei Paşcani poate fi încă atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Măsuri de relaxare pentru sărbători şi testarea PCR la intrarea în ţară, pe agenda CNSU – surse

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni marţi pentru a prelungi starea de alertă. Vor...

Deputat, Vasile Toma: Relansarea Programului Tomata, gura de oxigen salvatoare pentru agricultorii români și produsele autohtone

C.P. Luptă pentru supraviețuire. Aceasta a caracterizat în ultimii 2 ani, activitatea agricultorilor români, care au fost...

Anunt de mediu

ANUNŢ PUBLIC SC EMILY IMPEX SRL Motca, titular al activităţii Taierea si rindeluirea lemnului, comert cu ridicata a...

Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa poate fi vizitat și virtual

Muzeul de Sit Arheologic de la Cucuteni și Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa (județul Iași)...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI