4.4 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

O băută din teribilism le-a ratat vieţile unor adolescenţi: violatori fără să realizeze ce fac

Patru puştani din Belceşti l-au batjocorit pe un al cincilea, profitând de starea de ebrietate a acestuia. Tatăl victimei a aflat grozăvia doar după câteva zile, când deja vuia satul de zvonuri. Din cauza vârstei, doar doi dintre agresori au putut fi aduşi în faţa instanţei. Magistraţii Judecătoriei Hârlău au constatat că nici agresorii, nici victima nu conştientizau conotaţia sexuală a faptelor. Nimeni, nici acasă, nici la şcoală, nu le explicase când joaca devine viol.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 5/6 septembrie 2018. Seara, trei prieteni, dintre care doar unul împlinise 14 ani, s-au întâlnit la un bar sătesc, de unde au cumpărat două doze de bere şi ţigări. Băutura a fost consumată de Mihai Bunduc şi de viitoarea victimă, I.N. Acesta din urmă locuia doar cu tatăl său, mama abandonându-l încă de când copilul abia avea un an. Apoi, cei trei au mers la un sătean, cu care urmau să meargă a doua zi la cules de nuci. Nu era prima oară când lucrau pentru acesta. Acolo au mai venit T.C. şi Petrişor Codreanu, şi el în vârstă de 14 ani. Au convenit să rămână să doarmă la săteanul respectiv, după care au mers în centrul comunei.

Bunduc le-a spus că ştia că uşa unui bar era defectă, deci ar putea intra să fure băuturi. Zis şi făcut. Au intrat în bar, de unde au ieşit cu o sticlă de coniac, una de lichior şi una de vin. Au oferit coniacul gazdei, spunându-i că îl au „de la o nuntă”. După ce gazda s-a culcat, copiii au rămas în altă cameră, unde au început să bea şi să fumeze. Văzându-l pe I.N. că este cel mai beat, T.C. a venit cu ideea de a întreţine relaţii sexuale orale cu acesta, fără consimţământul puştiului. Ceilalţi au fost de acord, participând şi ei. După consumarea agresiunii sexuale, copiii au rămas în cameră. Între timp, tatăl lui I.N., îngrijorat că băiatul nu se întorsese acasă, a sunat la 112 şi a început să-l caute prin sat, însoţit de poliţişti. L-a găsit până la urmă şi l-a luat acasă. Şi părinţii lui Bunduc au venit după băiatul lor. Nici victima, nici agresorii nu au povestit părinţilor cele petrecute. Au început însă să se laude printre prieteni, pentru a-l umili pe I.N.

Astfel, lucrurile s-au aflat, tatăl băiatului aflând pe 9 septembrie, din bârfele satului, cele petrecute. Codreanu şi Bunduc au fost trimişi în judecată pentru furt şi viol. Codreanu şi-a recunoscut şi regretat fapta. Dimpotrivă, Bunduc a negat-o şi s-a sustras de la prezenţa în faţa judecătorilor. În cazul amândurora, judecătorii din Hârlău au dispus internarea într-un centru educativ pe durata unui an în cazul lui Codreanu şi de 2 ani şi 6 luni în cazul lui Bunduc. Cei doi au fost condamnaţi şi la plata a câte 5.000 de lei către victimă. Împotriva lui T.C. şi A.B. nu au fost luate niciun fel de măsuri, având sub 14 ani la data comiterii faptelor. Sentinţa, pronunţată joia trecută, poate fi încă atacată cu apel.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI