0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Continuă lucrările la catedrală. Marmură pe scări și pictură din mozaic în interior

Lucrarile pentru amenajarea catedralei Pogorarea Sfantului Duh din municipiul Pascani continua si in aceasta vara. Acum, se lucreaza la placarea treptelor din fata lacasului de cult cu marmura, cumparata de la cariera din Rușchița, unde este cea mai importanta sursa de zacamant de acest tip din Romania.

Parintele protopop, Pavel Postolachi, a precizat ca suprafata scarilor ce urmeaza sa fie placata este de circa o mie de metri liniari, iar suma platita pentru marmura este de circa 200.000 de lei.

In acelasi timp, in interiorul catedralei, au inceput lucrarile de pictura. O parte dintre ele vor fi realizate din mozaic, una dintre cele mai spectaculoase si trainice tehnici folosite in lacasurile de cult. Cea mai mare și mai importantă icoană din biserica propriu-zisă, a fost deja amenajată din mozaic și are 57 de mp. Restul, va fi facut in fresca, o pictură murală executată pe tencuială umedă, în care culoarea este încorporată chimic.

Aceste lucrari de la catedrala sunt printre cele mai costisitoare, motiv pentru care, sunt necesare noi donatii.

Banii stransi pana acum si din care a fost platita si marmura sunt de la credinciosi, dar si de la autoritatile locale, judetene sau de la Guvern.

Se lucreaza la catedrala din anul 2000. Clădirea are o suprafață de circa 600 de mp, iar cel mai înalt punct este la 44 de metri înălțime.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow