20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
20.5 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

Consilierul Marius Pintilie se face, din nou, de ruşine pe tema lipsei căldurii la Paşcani

Liderul opoziţiei din Paşcani, Marius Pintilie, continua să se facă de ruşine pe tema lipsei apei calde şi a căldurii la Paşcani. În loc să se implice şi să caute soluţii pentru rezolvarea problemei, el exploateaza politic aceasta situatie si susţine că întreaga responsabilitate ar aparţine primarului Dumitru Pantazi, nu a legislativului local. Consilierul liberal aduce ca argument prevederile articolului 63 din Legea 215 privind administraţia locală, în care se arata că “primarul coordonează realizarea serviciilor publice de interes local prestate prin intermediul aparatului de specialitate sau prin intermediul organismelor prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local”.
În replică primarul Dumitru Pantazi ( foto stanga) îl contrazice pe consilier, cu documente care vin în completarea legii respective. În Hotărârea nr 66 din 11 mai 2015, aprobată şi de consilierul Marius Pintilie, se arata ca RAGCL Paşcani, la fel ca celelalte unităţi de interes public cu personalitate juridică, se afla în subordinea Consiliului Local, nu a primarului. Aceeaşi situaţie reiese şi din organigramă serviciilor publice de asemenea aprobată de consilieri.
“Mă văd nevoit să transmit din nou un drept la replică în urma acuzațiilor false aduse astăzi pe Facebook de consilierul Marius Pintilie.
Domnule Pintilie, vă rog înainte de toate să vă informați când ieșiți public cu o serie de acuzații. Primarul Municipiului Pașcani nu răspunde de RAGCL și de ceea ce se întâmplă la această regie.
Conform Hotărârii de Consiliu Local 66/11.05.2015, pe care și dumneavoastră ați votat-o, Hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Pașcani și instituțiile și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al municipiului Pașcani pentru anul 2015, primarul are în subordine serviciile ce nu au personalitate juridică.
Acum când au apărut aceste probleme se pare că ați uitat faptul că alături de colegii dumneavoastră liberali ați votat acest proiect.
Consiliul Local are în subordine conform aceleași organigrame serviciile ce au personalitate juridică: Spitalul Municipal de Urgență, RAGCL, SC Prest Serv Apa, Casa de Cultură, Clubul Sportiv Municipal, Biblioteca Municipală, Creșa, Cantina de Ajutor Social și SC Ecosalubritate SA. Pentru a fi și mai clar atașez HCL 66/11.05.2015 cât și Organigrama (vezi mai jos)” se arată în comunicatul de presă transmis de primar.

Subordonarea regiei de termoficare, legislativului local şi nu executivului, reiese şi din Regulamentul de Organizare şi Functionare RAGCL aprobat prin HCL nr 87/30 .06.2015, şi cu votul consilierului PNL,  Marius Pintilie ( foto dreapta).
La articolul 1 din regulament se arata ca “RAGCL Paşcani funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Paşcani”.


Altfel spus conducerea societăţii răspunde de gestiunea economică, de încasarea şi plata facturilor, sub autoritatea consilierilor, nu a primarului.
În acest caz Legea administratiei locale folosită ca argument de consilierul liberal este completată şi pusă în aplicare împreună cu regulamente de funcţionare ale administratiei locale şi RAGCL.
În comunicatul de ieri, primarul Pascaniului a arătat că face eforturi împreună cu directorul regiei pentru reluarea furnizării gazului în cel mai scurt timp, în timp ce consilierii din opoziţie exploatează politic acest subiect şi refuza să se implice în rezolvarea problemei. RAGCL ar urma să furnizeze căldura şi apa caldă de la începutul lunii viitoare. Într-o recentă şedinţa Dumitru Pantazi a propus majorarea subvenţiei la căldură cu 400 000 lei pentru a ajuta RAGCL să îşi achite facturile dar proiectul nu a fost votat şi de consilierii liberali.
Menţionăm că Marius Pintilie a evitat şi de acesta dată să explice public de ce şi-a extins afacerile pe domeniul municipiului, în mod abuziv, fără autorizaţie de construcţie, fără licitaţie, fără contract şi fără să plătească taxele aferente. De asemenea el refuza să explice cum intenţionează să rezolve această problemă. Pentru că BIT TV a îndrăznit să pună întrebări pe acesta tema liderul PNL a interzis accesul la conferinţe de presă, jurnaliştilor de la acesta televiziune.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
20.5 ° C
22.1 °
19.1 °
70 %
2.5kmh
0 %
Dum
30 °
lun
34 °
mar
26 °
mie
29 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI