13.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Consilier amenințat după ce a îndrăznit sa reclame Primăria ca depozitează ilegal gunoaiele

Situație fără precedent in administrația pășcăneană! Un consilier local este criticat vehement de primarul si viceprimarul municipiului, pe motiv ca a îndrăznit sa arate opiniei publice o serie de nereguli privind depozitarea gunoaielor.

În ultima perioada `Sorin Olariu a filmat si postat pe Facebook mai multe imagini cu un depozit ilegal aflat pe domeniul public al municipiului, la ieșirea din Pașcani spre Valea Seaca. Aici muncitorii Primăriei si cei de la societatea de salubritate obișnuiau sa arunce deșeurile vegetale chiar si plastic si hartie, dar si cele rămase in urma lucrărilor din construcții preluate de la cetățeni sau rezultate in urma lucrărilor de curățenie.
Erau depozitate ilegal, pe pământ fără sa fie făcute amenajarile necesare si fără ca depozitul sa fie autorizat. Imediat după izbucnirea scandalului Primăria, a încercat sa obțină o autorizație provizorie, fără îndeplinirea conditiilor, iar viceprimarul municipiului a spus in spațiul public ca documentul a fost semnat.
După ce scandalul a luat amploare
Inspectorii de la Protecția Mediului s-au sesizat. Au cerut reprezentanților Primăriei închiderea focarului si au interzis depozitarea, pana când vor fi îndeplinite condițiile legale.
Supărați ca nu mai pot depozita gunoaiele la întâmplare si ca trebuie sa facă investiții, pentru a intra in legalitate, reprezentanții Primăriei arata cu degetul chiar spre cel care a reclamat aceste probleme.

Primarului nu ii pasa de lege!

În cadrul unei conferințe de presa primarul Marius Pintilie a spus ca administratia locală nu mai poate ridica deșeurile vegetale de la populație pentru ca nu are unde sa le depozite si ca cetatenii ar fi nevoiți sa achite operatorului județean pentru preluarea lor din cauza consilierului Olariu.

In realitate, pana acum, Primăria a colectat si depozitat ilegal aceste deșeuri iar operatorul preia deșeurile vegetale de la populație, dacă sunt amestecate cu gunoiul menajer, fără ca aceștia sa achite ceva in plus fata de taxa de salubritate. În schimb cresc cantitățile de gunoi transportate, si in consecință facturile decontate de adminsitratia locală. Problema poate fi rezolvată doar dacă vor fi făcute investițiile prevăzute de lege, după care trebuie obținută autorizația de fucntionare.

Edilul crede ca ar fi vorba de o răzbunare politica chiar dacă problemele reclamate de consilier sunt adevărate. Asta deoarece si in anii trecuți Primăria a depozitat ilegal gunoaie, la groapa de la ieșirea din Pașcani, fără sa aibă reclamații.

Consilier amenințat de viceprimar

În cadrul aceleiași conferință de presa, viceprimarul Cristian Rățoi l-a amenințat pe consilier Sorin Olariu ca “ va aplica legea mult mai drastic” . Motivul nemulțumirilor, o noua filmare de pe malul Siretului. Pe locul fostei balastiere de la ieșirea din Pașcani sunt depozitați zeci de saci cu resturi in urma lucrărilor de construcții si movile cu frunze si iarba uscata. Consilierul local crede ca deșeurile vegetale au fost duse de muncitorii Primăriei, după ce a văzut in zona o remorca de la Gospodăria Comunala.

De asemenea viceprimarul municipiului a precizat ca si Sorin Olariu ar fie depozitat ilegal gunoaie la groapa de la ieșirea din Pașcani, conform mărturiilor inspectorului de la Mediu din cadrul Primăriei.

În replica Olariu spune ca acuzațiile nu sunt adevărate si a solicitat edililor sa aducă dovezi.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI