-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Concurs de produse tradiționale la USAMV Iași – FOTO

C.P. Facultatea de Zootehnie din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, organizează concursul ,,IDENTIFICARE ȘI ATESTARE DE PRODUSE TRADIȚIONALE DIN MOLDOVA”, sâmbătă, 24.03.2018.  Concursul va începe la ora 10:00 și se va desfășura în Holul de Marmură al Facultății de Zootehnie.

Evenimentul își propune promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare românești realizate după rețete tradiționale. În același timp, se urmărește stimularea spiritului antreprenorial al elevilor și studenților prin valorificarea superioară a producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime mică și medie din Moldova.

Concursul este dedicat elevilor și studenților din zona de nord-est a țării, care pot participa individual sau în echipă, coordonați de un cadru didactic și care trebuie sa realizeze un produs tradițional.

În cadrul concursului au fost înscrise 26 de produse, cu potențial de a fi atestate, ce au fost grupate pe două secțiuni: Preparate dulci și Preparate pe bază de carne, lapte, pește și legume. Participanții sunt de la diferite licee din județele Iași și Bacău precum și de la Facultatea de Zootehnie .

 

Pentru o apreciere cât mai obiectivă a produselor juriul, pentru fiecare secțiune, va fi compus din 5 persoane ce au fost nominalizate din cadrul Facultății de Zootehnie, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, sponsorilor, presei locale precum și din cadrul Ligii Studenților USAMV Iași.

Câștigătorii vor fi recompensați cu diplome și premii speciale care vor fi asigurate de companiile Carrefour Iași, Grupul de firme SAFIR și de Auchan Iași.

DE LA ACELAȘI AUTOR

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...

Puşcărie pornind de la un cuvânt pe Facebook? O întâmplare incredibilă la Iaşi

Un tânăr era să-şi înceapă viaţa după gratii din...