Serviciul Voluntar de Ambulanță a inițiat procedurile de înființare a punctului de lucru din municipiul Pașcani, care va purta denumirea de „Centrul Multifuncțional de Dializă, Recoltare a Sângelui și Instruire a Populației în Acordarea Primului Ajutor Premedical”.
În cadrul acestui centru vor funcționa:
– centrul de dializă, prin care dorim să venim in sprijinul persoanelor care suferă de insuficiență renală
– centrul de recoltare a sângelui, astfel încât oamenii care vor să doneze sânge nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi
– se vor susține cursuri de prim ajutor premedical pentru populație, deoarece acordarea primului ajutor la timp face diferența dintre viață și moarte.
În același timp, au început înscrierile pentru voluntariat în cadrul Serviciului Voluntar de Ambulanță din Pașcani, pentru:
– Divizia Medicală care are în componență medici, asistenți medicali, studenți la UMF specializarea M.G. începând cu anul IV, respectiv A.M.G. începând cu anul III, sau la alte școli postliceale cu specific sanitar specializarea A.M.G. începând cu anul III.
– Divizia de Tineret care e destinată celor cu vârsta cuprinsă între16 și 18 ani, pe care îi pasionează situațiile de urgență, vor să învețe cum să acorde primul ajutor în caz de nevoie și cum să se comporte în caz de situații de urgență
– Departamentul de Intervenție Rapidă se ocupă cu asigurarea primului ajutor pre-medical la evenimentele majore organizate pe raza județului Iași la care sunt solicitați, și asigură sprijin pentru voluntarii și angajații Diviziei Medicale a Serviciului Voluntar de Ambulanță
– Departamentul Media și Fundraising care se ocupă cu mediatizarea evenimentelor organizate de către Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și pune la dispoziția organizației fondurile necesare pentru buna funcționare a acesteia.
Înscrierile se fac la numărul de telefon 0785 901 901, pe pagina de facebook a Serviciului Voluntar de Ambulanță Pașcani sau accesând site-ul  www.ambulanta.life.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider