23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023

Colegiul „CF Unirea” Pașcani, in topul celor mai slabe licee din județ

Ziarul de Iaşi” a identificat şcolile din judeţul Iaşi cu cei mai puţini candidaţi promovaţi în cadrul examenului de Bacalaureat. Aproximativ jumătate din liceele şi colegiile din judeţ au peste 15 candidaţi nepromovaţi. În schimb, spre deosebire de alţi ani, nu există nicio unitate de învăţământ unde să nu fi promovat Bacalaureatul cel puţin un absolvent de clasa a XII-lea.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă, iar media finală a notelor obţinute la probele scrise trebuie să fie cel puţin egală cu 6. Clasamentul şcolilor cu cei mai mulţi candidaţi care nu au promovat este realizat pe baza rezultatelor iniţiale, înainte de contestaţii. În urma afişării rezultatelor finale, numărul respinşilor poate scădea, întrucât mulţi se găsesc în situaţia în care mai au nevoie doar câteva sutimi pentru a reuşi. Totodată, în realizarea clasamentului nu am eliminat acei candidaţi care sunt fie din promoţiile anterioare, fie au urmat învăţămânul seral sau cu frecvenţă redusă.

Vă prezentăm un top 10 al liceelor şi colegiilor care au înregistrat cel mai mare număr de candidaţi nepromovaţi la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023. Ca procent, ordinea pe listă se poate modifica uşor, dar nu radical.

1. Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi – 97 de candidaţi respinşi

La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iaşi s-au înscris la examen 241 de candidaţi. Din cei 97 care nu au promovat, 85 fie nu au obţinut minim nota 5 la una din probe, fie nu au avut media finală egală cel puţin cu 6, iar 12 nu s-au prezentat la una sau mai multe probe. Astfel, 40,25% din candidaţii înscrişi nu au promovat examenul.

2. Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi – 94 de candidaţi respinşi

75,81% din cei 124 de candidaţi înscrişi la Bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi, adică 94 de tineri, nu au promovat examenul. Dintre aceştia 81 fie nu au obţinut minim nota 5 la una din probe, fie nu au avut media finală egală cel puţin cu 6, iar 13 nu s-au prezentat la una sau mai multe probe.

3. Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Paşcani – 70 de candidaţi respinşi

Din 190 de candidaţi înscrişi la examenul, 36,84% nu au promovat. La Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Paşcani, 70 de tineri nu au obţinut rezultatul final „Reuşit”, dintre care 67 fie nu au obţinut minim nota 5 la una din probe, fie nu au avut media finală egală cel puţin cu 6, iar 3 nu s-au prezentat la una sau mai multe probe.

CONTINUARE PE ZDI.RO

Alte articole