28.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Cod galben de caniculă în județul Iași, valabil pe 29-30 iunie și 1 iulie

Primul cod de caniculă din această vara va intră în vigoare începând de miercuri, 29 iunie. Județul Iași, dar și întreaga țară va fi sub avertizare de cod galben sau portocaliu, în urma unui val de căldură și disconfort termic ridicat din cauza temperaturilor care pot ajunge până la 37 de grade.

Avertizarea meteorologilor se întinde pe parcursul a trei zile – 29-30 iunie și 1 iulie. Prefectura Iași a transmis primăriilor un set de măsuri ce trebuie luate în această situație.

Evitați deplasările în mijlocul zilei, hidratați-vă, evitați consumul de alcool, consumați fructele și legume și purtați haine lejere, pălării și ochelari de soare, sunt doar câteva dintre recomandările date de autorități.

În municipiul Pașcani, autoritățile locale au postat pe pagina de Facebook aceste măsuri recomandate la nivel județean. Și doar atât. Dacă în ceilalți ani, populația era informată despre corturi anticaniculă amplasate în diferite zone din oraș, de această dată pășcănenii primesc doar sfaturi. Rămâne de văzut dacă vor fi amenajate astfel de puncte, de un real ajutor, în special pentru cei în vârstă.

cod portocaliu si galben de canicula

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow