10.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Clipe de groază la Spitalul de Copii. Incendiul de la ATI Covid: care e sursa focului?

Clipe de groază aseară, în timpul incendiului de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria”. Imediat după anunţarea evenimentului, în jurul orei 19, Poliţia Locală şi Biroul Rutier au decis închiderea străzii Vasile Lupu, de la intersecţia din Bucşinescu şi până la strada Dudescu, aşa că unii părinţi ce aveau copii internaţi acolo au lăsat maşinile pe unde au apucat şi au mers într-o fugă până la spital. Incendiul a fost stins după 30 de minute de la izbucnire. După ce autorităţile au raportat că nu există victime, şefii de instituţii şi părinţii au răsuflat uşuraţi. Un incendiu aici era previzibil, lucru de care “Ziarul de Iaşi” a scris recent. Care pare a fi cauza?

Incendiul a fost observat puţin înainte de ora 19, iar la faţa locului au pornit mai multe autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Concomitent cu observarea fumului şi flăcărilor, cei din spital au început imediat să transfere bolnavii de la etajul trei, palierul unde ardea salonul ATI Covid, care era gol.

„Incendiul s-a produs într-un salon, într-un cabinet medical, ardeau echipamente medicale. Nu avem informaţii referitor la anumite cauze care să fi produsul incendiul”, a spus imediat după incendiu colonelul Ionuţ Grădinariu, şeful ISU Iaşi.

În timp ce pacienţii erau evacuaţi, sala în care a izbucnit incendiul a început să ardă cu flacără intensă, faptul fiind surprins de zeci de trecători care s-au adunat în lateralul spitalului pentru a face poze şi clipuri. În acelaşi timp, la spital au ajuns şi şefii din Consiliul Judeţean, respectiv Costel Alexe şi Marius Dangă, apoi şefa SMURD, Diana Cimpoeşu. Aceasta a făcut o evaluare rapidă a situaţiei, la faţa locului.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI