-7.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Deputatul Sorin Năcuță: „O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României”

O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României.
Aceasta fost prezentată miercuri și joi, săptămâna trecută, în comisiile parlamentare și la Autoritatea de Digitalizare a României, întâlniri solicitate de mine în calitate de parlamentar.
Este vorba despre un device tip card, o soluție cu multe aplicații în ceea ce privește indentificarea on-line a persoanelor, securitatea documentelor și plăți on-line.
Device-ul d-lui dr.ing. Neculai Agavriloaei a fost depus spre brevetare, încă de anul trecut. Cu ajutorul acestui device se poate realiza o securitate ridicată la nivel de hardware, pentru diferite aplicații sensibile:
autentificarea în platforme digitale guvernamentale, carte de identitate, cardul de sănătate, transfer de fișiere, plăți on-line, semnătura electronică, apeluri și mesaje de urgență, votul electronic.
Inițiativa nu numai că a fost apreciată, dar după discuțiile aprofundate de la Autoritatea de Digitalizare a României, documentația preliminară a invenției a fost preluată de specialiștii instituției în vederea verificării și implementării.
În procesul de digitalizare, se are în vedere introducerea cărții de identitate electronică, cardul de sănătate electronic, depunerea electronică a documentelor, semnătura electronică și votul electronic, iar marea dificultate a acestor proiecte este gradul de securitate și protecția datelor personale.
Acest device a d-lui Neculai Agavriloaiei poate îngloba toate aceste proiecte guvernamentale și poate asigura o securitate hardware a operațiunilor, prin identificarea amprentei sau a vocii, fiind practic imposibil de fraudat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow