1.7 C
Paşcani
vineri, decembrie 3, 2021

Deputatul Sorin Năcuță: „O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României”

O invenție a unui investitor pășcănean poate contribui la procesul de digitalizare a României.
Aceasta fost prezentată miercuri și joi, săptămâna trecută, în comisiile parlamentare și la Autoritatea de Digitalizare a României, întâlniri solicitate de mine în calitate de parlamentar.
Este vorba despre un device tip card, o soluție cu multe aplicații în ceea ce privește indentificarea on-line a persoanelor, securitatea documentelor și plăți on-line.
Device-ul d-lui dr.ing. Neculai Agavriloaei a fost depus spre brevetare, încă de anul trecut. Cu ajutorul acestui device se poate realiza o securitate ridicată la nivel de hardware, pentru diferite aplicații sensibile:
autentificarea în platforme digitale guvernamentale, carte de identitate, cardul de sănătate, transfer de fișiere, plăți on-line, semnătura electronică, apeluri și mesaje de urgență, votul electronic.
Inițiativa nu numai că a fost apreciată, dar după discuțiile aprofundate de la Autoritatea de Digitalizare a României, documentația preliminară a invenției a fost preluată de specialiștii instituției în vederea verificării și implementării.
În procesul de digitalizare, se are în vedere introducerea cărții de identitate electronică, cardul de sănătate electronic, depunerea electronică a documentelor, semnătura electronică și votul electronic, iar marea dificultate a acestor proiecte este gradul de securitate și protecția datelor personale.
Acest device a d-lui Neculai Agavriloaiei poate îngloba toate aceste proiecte guvernamentale și poate asigura o securitate hardware a operațiunilor, prin identificarea amprentei sau a vocii, fiind practic imposibil de fraudat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI