20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Clarificări privind plata taxei de salubritate pentru persoanele juridice la Hârlău

Discuțiile au fost avut loc în cursul ședinței ordinară de miercuri, 31 martie, atunci când au fost aprobate două modificări importante pentru agenții economici, care au ca efect scăderea taxei de salubritate.     

În primul rând, în textul hotărârii se specifică care sunt suprafețele care intră sub incidența taxei de salubritate. Astfel, s-a decis să se ia în considerare doar spațiile care sunt dispuse pentru realizarea activității principale a societăților economice, fără spațiile pentru depozite sau alte activități secundare.

În al doilea rând, s-a decis ca agenții economici să poată solicita anularea taxei de salubritate pentru perioada în care nu au activitate.

O modalitate prin care se încearcă reducerea cheltuielilor primăriei cu salubrizarea este adoptarea unor reguli de colectare selectivă. Pentru a ușura acest proces, vor fi puși la dispoziția cetățenilor saci menajeri. Conform spuselor viceprimarului orașului Hârlău, Radu Sîrbu, sacii vor fi cumpărați după stabilirea bugetului pe anul acesta și urmează să fie distribuiți cetățenilor la începutului lunii mai.

În cazul în care nu se va înregistrare o scădere a cheltuielilor, primarul a anunțat o majorare de preț privind taxa de salubritate din orașul Hârlău.

Amintim că, de la începutul lunii ianuarie 2021, s-a decis trecerea la un operator de salubritate privat. Tot atunci s-a stabilit instituirea unei taxe de salubritate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow