9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Cîțu, nu mai distruge capitalul românesc! Oprește-te! Secretarul Comisiei pentru Transporturi a Camerei Deputaților, Vasile Toma, intervine în sprijinul transportatorilor români

 

Observăm din ce în ce mai bine cum Guvernul actual distruge economia românească. Domeniu cu domeniu! Astăzi, transportatorii, ajunși cu cuțitul la os, încep să protesteze în toată țara. „Nu se mai poate!”, strigă ei. Și au dreptate.
Guvernul acesta incompetent distruge înca un domeniu economic care ne plasează pe onorantul loc 3 în Europa! Guvernul acesta iresponsabil și lacom îi obligă pe angajați să își părăsească țara, familiile și să își caute un trai în alte zări, iar pe întreprinzătorii români să plece ca să contribuie la economiile și bunăstarea altor țări. Ce e asta, dacă nu trădare de neam și de țară?!
Guvernul român impozitează diurna, așa cum alte țări nu o fac. Timp în care premierul își pune miniștrii și consilierii să facă promisiuni, vădit neconvingătoare și fără substanță, în încercarea de a amâna rezolvarea crizei. Pentru că nu poate altfel? Nu știe? Nu vrea? Decizia Guvernului este devastatoare pentru transportatori pentru că se aplică retroactiv, penalitățile fiind imposibil de suportat de orice firmă, în multe cazuri, depășind valoarea firmei. Ce putem noi înțelege din asta? Guvernul vrea falimentarea acestui domeniu economic care aduce atâtea miliarde de euro economiei românești?!
Guvernul Cîțu a impus carantina șoferilor profesioniști. În toate țările europene, șoferii profesioniști, care asigură lanțul de aprovizionare cu marfă, au culoare verzi.
Guvernul liberal vrea să taie și posibilitatea aprovizionării României, vrea sa puna frână exporturilor, vrea sa adâncească deficitul balanței de plăți.
RCA a crescut nejustificat și continuă să crească vertiginos. Majoritatea parlamentară PNL-PLUS-USR nu poate sau nu vrea să solicite ASF să ia măsurile care se impun.
În transportul județean de persoane, începe să se instaleze haosul. În curând, expiră programele de transport, iar Consiliile Județene sunt lăsate de izbeliște de Guvern, care nu le asigură instrumentele normative procedurale pentru organizarea licitațiilor. Nu mai e mult și o mare parte din populație va rămâne fără transport între localitățile județelor.
Românii muncitori și întreprinzători nu mai au răbdare. Și pe bună dreptate. Este timpul ca, împreună, să-i oprim!
Împreună cu colegii mei social-democrați avem întreaga disponibilitate la dialog. Solicitările transportatorilor își pot găsi rezolvarea prin soluții în urma acestui dialog constructiv.
În calitatea mea de secretar al Comisiei de Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților, mă voi asigura că vom găsi soluții.
Soluțiile de care transportatorii români au nevoie ca de aer. Soluții concrete, profesioniste și responsabile care să salveze acest domeniu economic cheie.

Deputat de Iași,
Secretarul Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,
Vasile Toma

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI