Slider

Cinste si onoare, eroilor care au platit cu viata, pretul suprem, pentru tara! Acesta a fost mesajul transmis astazi de zeci de autoritati locale si judetene la festivitatea de comemorare a soldatilor cazuti in Primul Razboi Mondial, pe raza comunei Deleni.

La monumentul eroilor din satul Maxut, zeci de militari au venit sa ii cinsteasca pe cei care s-au jertifit pentru tara.

Evenimentul a inceput cu o slujba religioasa oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de preoti.

Primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu, a multumit celor care au venit astazi in satul Maxut. Apoi, au urmat depunerile de coroane.

In anul Centenarului, autoritatile au transmis mesaje, in principal, catre generatiile viitoare ale tarii, care nu trebuie sa ii uite pe eroii care au ajutat la unirea romanilor.

Mentionam ca cimitirul eroilor din Maxut a fost deschis in anul 2012, cu ajutorul marturiilor unei batran in varsta de 105 ani, care in timpul primului razboi era o copila de numai noua ani. In cimitir sunt ingropati in gropi comune circa 700 de militari de la Regimentului 48 Infanterie Buzău.

 

Slider