Ne pregătim pentru prima zăpadă a anului! Ciclonul polar Ali, care a îngrozit deja Marea Britanie, se îndreaptă spre România. Va ajunge în ţara noastră sâmbătă spre duminică şi va aduce frig, ploi, iar la munte chiar ninsori, de săptămâna viitoare. Vor fi, de la o zi la alta, cu aproape zece grade mai puţin. Deja, la Miercurea Ciuc, aerul a atins temperaturi de iarnă, în timp ce Capitala s-a topit la aproape 30 de grade.

Vântul polar va răsturna temperaturile în ţara noastră. De la 30 de grade, cât vom avea sâmbătă în Bucureşti, vom ajunge la 17 grade săptămâna viitoare. Iar la munte, vor fi valori sub zero grade.

Răcirea dramatică va fi resimţită duminică dimineaţă în toată ţara. În numai câteva ore, temperaturile se vor prăbuşi cu 8 sau 9 grade. Radet a început probele la căldură de azi, în Capitală.

Cel care aduce iarna peste noapte este un ciclon format în oceanul Atlantic, botezat Ali şi care a măturat deja Anglia, Irlanda şi Scoţia cu rafale de 150 de kilometri pe oră. La Liverpool, un avion cu români a ratat 3 aterizări din cauza vântului puternic.

Continuarea pe Observator

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider