10.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

CFR a fost amendată după ce s-a produs un accident rutier pe calea ferată din Hălăucești

Inspectoratul Poliţiei Judeţene (IPJ) Iași a amendat Căile Ferate Române (CFR) cu suma totală de 3.045 lei. Amenda nu este pe placul companiei de stat care încearcă în instantă să scape de sancţiuni. De altfel, amenda a survenit după ce în localitatea Hălăucești, pe calea ferată a avut un accident rutier.

Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat atunci faptul că accidentul s-a produs din cauza vizibilităţii reduse pe care şoferul o avea la trecerea la nivel cu calea ferată.

CFR a fost amendată de IPJ Iași pentru că nu a tăiat vegetaţia şi astfel s-a produs un accident rutier

Concret, suma de 3.045 de lei a fost dată că amendă contravenţionala companiei de stat după ce în localitatea Hălăucești, în urmă cu 2 ani s-a produs un accident rutier în care a fost implicată o autoutilitară. IPJ Iași a constatat, prin poliţiştii care au fost trimişi la faţa locului că unul dintre motivele pentru care accidentul rutier s-a produs a fost vizibilitatea mică pe care şoferul o avea.

Altfel spus, oamenii legii au constatat faptul că CFR se face vinovată pentru că nu a asigurat condiţiile optime de traversare a căii ferate. Șoferul autoutilitarei a produs accidentul pentru că CFR nu a putut să gestioneze problema vegetaţiei de pe calea ferată. La nivel de lege, compania de stat este obligată să cureţe vegetaţia de pe căile ferate.

CFR a constestat amenda pe motiv că poliţiştii au întocmit greşit procesul verbal

În replică, în instantă, oficialii CFR au contestat amenda primită de poliţiştii care au ajuns la faţa locului şi care au constatat cele menţionate mai sus. De altfel, reprezentanţii companiei de stat au susţinut în faţa magistratului faptul că poliţiştii au întocmit greşit procesul verbal iar trecerea cu pricina se află la 750 de metri distantă de punctul menţionat în procesul verbal.

În cauză, din alt proces verbal rezultă faptul că vizibilitatea în zonă este una corespunzătoare. Totuşi, magistraţii nu au fost înduplecaţi de argumentele oferite de CFR şi au respins argumentația. Aceştia au susţinut faptul că în pofida faptului că primăvara sunt condiţii optime, asta nu înseamnă automat că până la toamnă lucrurile vor rămâne la fel.

În Hălăuceşti au avut mai multe incidente pe calea ferată

În localitatea Hălăuceşti au avut loc măi multe incidente pe calea ferată. Poate cel mai cunoscut incident din ultimii ani s-a produs în luna iunie 2021 când un tânăr a fost implicat într-un accident feroviar. Altfel spus, băiatul în vârstă de 23 de ani ar fi aşteptat venirea trenului, pe calea ferată.

Avea 23 de ani, devenise recent tată, însă a murit subit după ce mașina în care se afla a fost lovită de tren. Tragedia s-a petrecut în luna iunie, în jurul orei 19:00. Incidentul s-a petrecut în localitatea Luncași, comună Hălăucești.

Continuarea pe Bzi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI