25 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021
25 C
Paşcani
vineri, iulie 23, 2021

Cercetătorii ieşeni explică de ce nu vom putea vorbi cu extratereştrii

Ultimele știri

Reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi continuă seria de materiale în care încearcă explicarea şi umanizarea unei serii de descoperiri ştiinţifice complexe printr-un material în care prof.dr. Laura-Elena Cuţi­ta­ru, profesor al Facultăţii de Litere, explică faptul că nu ne vom putea înţelege niciodată cu ex­tratereştrii ca în filme, dacă aceştia există şi vor veni pe pă­mânt.
ceasta porneşte de la analiza filmului Arrival (foto), în care armata apelează la un lingvist pentru a încerca să comunice cu o navă extraterestră şi personajul principal concluzionează că extra­te­reştrii vorbeau într-o limbă circulară, care nu avea nici început, nici final.

„În teoria lingvistică, întrebarea «Oare gândirea lor este la fel?» este oglindită de aşa-numita ipoteză Sapir-Whorf. Pe scurt, ipoteza spune că vocabularul şi chiar sintaxa unei limbi reprezintă nu doar felul în care noi descriem realitatea, ci ne influenţează şi ne modelează inclusiv felul în care ne repre­zentăm noi înşine realitatea“, a explicat prof.dr. Laura-Elena Cu­ţi­taru.

.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
25 ° C
25.5 °
24.1 °
65 %
3kmh
67 %
vin
23 °
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI