Reprezentanţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi continuă seria de materiale în care încearcă explicarea şi umanizarea unei serii de descoperiri ştiinţifice complexe printr-un material în care prof.dr. Laura-Elena Cuţi­ta­ru, profesor al Facultăţii de Litere, explică faptul că nu ne vom putea înţelege niciodată cu ex­tratereştrii ca în filme, dacă aceştia există şi vor veni pe pă­mânt.
ceasta porneşte de la analiza filmului Arrival (foto), în care armata apelează la un lingvist pentru a încerca să comunice cu o navă extraterestră şi personajul principal concluzionează că extra­te­reştrii vorbeau într-o limbă circulară, care nu avea nici început, nici final.

„În teoria lingvistică, întrebarea «Oare gândirea lor este la fel?» este oglindită de aşa-numita ipoteză Sapir-Whorf. Pe scurt, ipoteza spune că vocabularul şi chiar sintaxa unei limbi reprezintă nu doar felul în care noi descriem realitatea, ci ne influenţează şi ne modelează inclusiv felul în care ne repre­zentăm noi înşine realitatea“, a explicat prof.dr. Laura-Elena Cu­ţi­taru.

.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider