Cerc pastoral, la Biserica Sfintii Voievozi din municipiul Pascani

Eveniment important astazi la Biserica Sfintii Voievozi din municipiul Pascani. 15 preoti din oras, dar si din suburbii, printre care si un parinte de la Constanta si un calugar de la Manastirea Sihastria au participat la un cerc pastoral.

De dimineata, zeci de credinciosi au venit la slujba religioasa oficiata in lacasul de cult, care este si monument istoric.

Apoi, de la ora 11.00 a avut loc un seminar ce a avut ca tema „Maica Domnului – ocrotitoare a unitatii de credinta si de neam” si totodata, Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

De asemenea, avand in vedere ca astazi este marcata in calendarul ortodox Cinstirea Sfintei Icoane Prodromița de la Muntele Athos, s-a discutat si despre icoanele facatoare de minuni din tara dar si despre cea de la biserica pascaneana.

Mentionam ca potrivit site-ului Doxologie, in jurul acestui lacas de cult, s-au format cei doi mari cronicari ai Moldovei, Miron Costin şi Ion Neculce. Tot aici au fost botezaţi Mitropolitul Visarion Puiu şi cel ce este cunoscut de istorici „duhovnicul de la Paşcani“ – Nathan Dreteanu, ale cărui sfinte moaşte se găsesc la Mănăstirea Sihăstria Putnei. Pe pardoseala sfintei biserici este inscripţionat şi numele epitropului Mihai Busuioc, cunoscut în amintirile marelui scriitor Mihail Sadoveanu ca fiind „Domnu Trandafir“.

Slider


loading...
Slider