17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Centrul de Excelenţă îşi reia de azi activitatea, dar într-un nou format

Centrul Judeţean de Excelenţă Iaşi îşi reia activitatea, începând de astăzi elevii cu rezultate deosebite la olimpiadele judeţene şi naţionale, dar şi cei care au obţinut rezultate foarte bune în urma cursurilor la Centrul de Excelenţă în anii anteriori, se vor reîntâlni cu pasiunile lor şi cu profesorii valoroşi ai centrului.

Centrul îşi reia activitatea însă într-un nou format, ca instituţie cu personalitate juridică, înfiinţată prin Ordinul M.E.C. nr. 5956/ 04.11.2020. Prin urmare, din acest an şcolar, instituţia îşi desfăşoară activitatea ca unitate conexă a Ministerului Educaţiei, sub coordonarea metodologică a ISJ, având sediul la adresa str. Nicolae Bălcescu nr. 19, în clădirea Şcolii Postliceale Sanitare „Grigore Ghica Vodă”.

„După un an cu multe provocări şi obstacole din punct de vedere educaţional, redeschidem cursurile Centrului de Excelenţă în acest semestru la o serie de discipline şcolare, urmând ca din toamnă să diversificăm domeniile de studiu şi numărul grupelor de elevi. Şcoala digitală ne va fi gazdă pentru aceste cursuri desfăşurate cu elevi de gimnaziu şi de liceu, sub coordonarea unor profesori cu o pregătire ştiinţifică deosebită, cu un palmares profesional confirmat în diverse contexte competiţionale”, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general al ISJ. Rolul Centrului de Excelenţă este de a selecta elevii cu interes superior şi pasiune pentru anumite domenii ale ştiinţei şi de a le asigura acestora pregătirea centrată pe nevoile şi aptitudinile lor.

Toate activităţile de instruire se vor desfăşura în perioada martie-mai 2021, în regim online. În acest semestru, pregătirea elevilor se va desfăşura în cadrul a 16 grupe de excelenţă pentru disciplinele limba şi literatura română, matematică, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie şi informatică. Două dintre aceste grupe au fost constituite la Paşcani. În acest moment, la nivelul judeţului sunt selectaţi 287 de elevi.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow