17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Covid: de azi, 14 şcoli din judeţ intră în scenariul roşu

14 unităţi şcolare din judeţul Iaşi îşi vor desfăşura activitatea săptămâna aceasta în scenariul roşu, rata incidenţei la îmbolnăvirea cu Covid-19 în acele localităţi fiind de peste 3 la mia de locuitori. Mai exact, la nivelul judeţului Iaşi, dintr-un total de 98 de unităţi teritorial adminstrative, 79 sunt în scenariul verde, 17 în scenariul galben, iar 2 în scenariul roşu. Astfel, locuitori în Fântânele şi Miroslava sunt în scenariul roşu, iar localităţile Aroneanu, Bârnova, Ciurea, Dagâţa, Drăguşeni, Gorban, Holboca, Horleşti, Lespezi, Mădârjac, Româneşti, Rediu, Roşcani, Tansa, Ţuţora, Valea Lupului şi Municipiul Iaşi se află în scenariul galben.

Comparativ cu săptămâna trecută, s-a modificat incidenţa epidemiologică în 14 unităţi teritorial administrative. În 4 unităţi aceasta a coborât sub 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în 8 unităţi incidenţa a depăşit 1 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 2 unităţi incidenţa a depăşit 3 la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu. Prin urmare, în această săptămână, 14 unităţi de învăţământ îşi desfăşoară activitatea în scenariul roşu, adică vor participa fizic în unităţile de învăţământ doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Ceilalţi elevi vor învăţa în sistem online.

În scenariul galben sunt 233 de unităţi de învăţământ. În cazul acestora vor participa zilnic, cu prezenţă fizică în clase, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, dar şi elevii claselor a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. 402 de unităţi de învăţământ se află în scenariul verde, cu participarea zilnică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow