25.2 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023

Cele mai bune filme de dragoste pe care să le vezi măcar o dată-n viață

Filmele de dragoste nu se vor demoda niciodată și asta pentru că mereu vor exista oameni, mai mult sau mai puțin, romantici, doritori de iubire trăită ca-n filme.

Ca fată, am crescut cu povești despre prinți și prințese, despre alesul care vine pe cal alb, despre dragostea care trece dincolo de ființă și care e mai presus de propria ta persoană, și, nu în ultimul rând, am crescut cu ideea că dragostea este așa cum o vezi în filme. Am trecut peste acestă etapă a vieții și am realizat că nu tot ce zboară se mănâncă, însă ori de câte ori am ocazia mă uit la filme de dragoste.

Filme de dragoste: A Walk To Remember

A Walk To Remember este povestea clasică de dragoste, în care golanul școlii se îndrăgostește de fiica preotului tocilară. Numai că povestea nu devine o telenovelă, ci o dramă, odată cu moartea protagonistei. A Walk To Remember este filmul de dragoste la care, oricât de insensibil ai fi, tot vei scăpa una-două lacrimi, fără să vrei.

Într-o industrie în care actorii își contrafac emoțiile pentru a părea autentici, e mare lucru ca un lucru atât de simplu și pur ca sinceritatea reușește să supraviețuiască, mai ales într-o producție hollywoodiană.

Protagoniștii filmului de dragoste sunt Mandy Moore, Shane West, iar regia îi aparține lui Adam Shankman. Filmul descrie expresiv acea culturală a liceului și, implicit, grupurile de populari-nepopulari, care, la un moment dat, ajung să fie unul singur: elevi de liceu cu idealuri și sentimente.

Filme romantice de neratat: The Notebook

Filmul de dragoste The Notebook este ecranizarea unei iubiri nemuritoare, care prinde contur în adolescență și rămâne aprinsă până la moarte și dincolo de ea. Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și s-au îndrăgostit pe lor. La fel, povestea de dragoste clasică, în care ea e bogată și el e sărac lipit pământului se regăsește și aici.

Oricum, finalul este puțin imprevizibil, dar tot dragostea are ultimul cuvânt de spus. Protagoniștii filmului de dragoste sunt Ryan Gosling și Rachel McAdams, iar regia îi apaține lui Nick Cassavetes.  Filmului merită văzut și asta pentru că, deși este o poveste de dragoste ca în filme, deci ireală, trezește în tine câțiva fiori cu care vei rămâne multă vreme.

Filme de dragoste pe care să le vezi: Dear John

Filmele de dragoste în care flacăra iubirii se aprinde în toiul războiul sunt cele mai la care scapi câteva lacrimi și e înțeles de ce. Iubirea nu este pe deplin împălinită și asta pentru că între cei doi intervin câțiva factori externi, deloc ușori, ținând cont că John are o responsabilitate imensă în război.

Inspirat de un roman al lui Nicholas Sparks (care a mai scris și The Notebook sau A Walk to Remember), Dear John îl are ca protagonist pe John Tyree (Channing Tatum), un soldat care se îndrăgostește într-o permisie de frumoasa, dar și conservatoarea studentă Savannah (Amanda Seyfried). Titlul unuia dintre cele mai bune filme de dragoste vine de la începutul scrisorilor pe care i le trimite Savannah soldatului.

Cu toate că cei doi corespondează timp de șapte ani, acest lucru nu reușește să umple pe deplin inimile celor doi și există consecințe pe care niciunul dintre ei nu le prevede.

Filme de dragoste la care să te uiți: The Proposal

Spuneam că unele povești de dragoste sunt și amuzante, iar filmul de dragoste The Ptoposal este un exemplu foarte bun în acest sens. Când Margaret, un important editor de carte din New York riscă să fie repatriată în Canada, țara sa natală, obișnuită să gândească rapid declară că este de fapt logodită cu asistentul ei, Andrew, care nu bănuiește nimic și pe care îl chinuie de mai mulți ani.

Andrew este de acord să o ajute, însă cu mai multe condiții. Cu o nuntă apărută din neant și cu un ofițer al Biroului de Imigrare oe urmele lor, filmul abundă în situații și replici comice. Povestea de dragoste apare din senin, iar cei doi ajung să se accepte așa cum sunt și să lupte contra tuturor.

Filme romantice de urmărit: Pride and Prejudice

Mândrie și prejudecată este filmul de dragoste inspirat din romanul cu același nume.  Povestea clasică cu dragoste și neînțelegeri este plasată în Anglia sfârșitului secolului 18. Cele cinci surori Bennet au fost crescute sub strictă îngrijire a mamei lor, are se concentrează doar asupra găsirii unor soți fiicelor ei care să le asigure din punct de vedere financiar o stabilitate.

Elizabeth, cea mai inteligentă și curajoasă dintre ele, se străduiește să-și trăiască viață într-o perspectivă mai largă, încurajată fiind de tatăl bolnav. Ea nu ține să se căsătorească cu un bărbat pentru bani, ci pentru că îl iubește.

După mai multe drame și situații neașteptate, ajunge să se îndrăgostească de bărbatul cu cea mai stabilă situație financiară. Cu toate că amândoi sunt orgolioși, reușesc să ajungă la un piunct comun și să conștientizeze că ceva îi leagă: iubirea.

Top filme romantice: The fault in our stars

The fault in our stars este o dramă care ecranizează povestea de dragoste a doi tineri bolnavi. Deși un medicament miraculos i-a prelungit viața, Hazel Grace Lancaster, 16 ani, are impresia că de când se știe a fost „în fază terminală”.

Însă atunci când fermecătorul Augustus Waters, suferind și el de aceeași boală cumplită, apare la întâlnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei va fi complet rescrisă. Cei doi trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima, ceea ce ar putea fi și adevărat.Cu Willem Dafoe, Shailene Woodley, Nat Wolff, Ansel Elgort și regizat de Josh Boone, filmul este unul dintre cele mai fumoase filme de dragoste, de la The Notebook încoace.

Cele mai bune filme de dragoste: Remember Me

Remember me se află în topul filmelor care l-au consacrat pe Robert Pattinsos în industria cinematografiei. Tyler este un tânăr al cărui frate s-a sinucis, iar tragedia i-a despărțit părinții.

El își pierde orice dorință de a trăi, asta până când o întâlnește pe Ally, care și ea, la rândul ei, a fost marcată de o tragedie, încă de la o vârstă fragedă. Ally se îndrăgostește de Tyler, un tânăr aparent lipsit de simțul realității, aflat într-un conflict cu tatăl său, pe care îl consideră vinovat de moartea fratelui. Finalul este cât se poate de neașteptat, aducând în prim-plan poate cel mai important eveniment din istoria modernă a Statelor Unite ale Americii.

Topul celor mai bune filme de dragoste poate continua cu zeci de producții cinematografice, însă nu toate au ”acel ceva”. Chiar și așa, orice poveste sau film de dragoste trezește în noi un sentiment de nostalgie, poate, și, nu în ultimul rând, dorința de trăi și tu o astfel de iubire ca-n filme.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow