-2.6 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Ce note au luat candidaţii la funcţia de director de şcoală

În cursul zilei de ieri s-a finalizat etapa de susţinere a interviurilor din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct, fiind vorba de 97 de interviuri programate în perioada 16 – 23 martie. Numărul de candidaţi care s-au putut înscrie la proba de interviu este însă de doar 69, adică cei care au obţinut note de trecere la proba scrisă a concursului.

Candidaţii promovaţi la proba scrisă au avut însă posibilitatea să se înscrie la proba de interviu pentru mai multe poziţii de director, atât pentru cea de director sau director adjunct, dar şi pentru funcţii de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

În ceea ce priveşte situaţia participării la interviuri, au fost înregistrate 17 retrageri de la proba de interviu şi au fost şase cazuri de candidaţi care nu s-au prezentat. Mai mult, dintre cei care au fost prezenţi la proba de interviu, 13 nu au reuşit să obţină minimum nota 8, cât era necesar pentru a promova această probă. Practic, 36 din totalul de 69 de interviuri nu au fost promovate sau candidaţii s-au retras ori nu s-au prezentat.

Ce note au obţinut candidaţii

Chiar dacă niciun candidat nu a obţinut sub nota 5 la proba de interviu, au fost câteva cazuri la nivelul judeţului Iaşi în care acest lucru a fost la limită. Mai exact, un candidat pentru postul de director adjunct de la Şcoala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitru” din Valea Lupului a primit doar 5,10, iar un alt candidat pentru postul de adjunct de la Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări a obţinut 5,80, acestea fiind singurele note sub 6 în această sesiune de interviuri. Note de între 6 şi 6,99 au fost tot două la nivelul judeţului Iaşi, iar numărul celor care s-au apropiat de promovarea probei de interviu este de 9, adică au avut note cuprinse între 7 şi 7,99.

În ceea ce priveşte interviurile promovate, în 15 cazuri au fost obţinute note cuprinse între 8 şi 8,99, cele mai multe note au fost cuprinse între 9 şi 9,99, adică în cazul a 34 de interviuri, iar la 12 interviuri s-a obţinut nota 10. Chiar dacă cadrele didactice au obţinut notele necesare pentru a ocupa funcţia de director, numirile în funcţie vor trebui să vină din partea Ministerului Educaţiei până pe 4 aprilie.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow