1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Ce amendă primești dacă completezi greșit formularul de recensământ

Nu prea vrem să ne numărăm singuri. Început de mai bine de o săptămână, recensământul bate pasul pe loc. Dacă în unele cazuri oamenii pur şi simplu nu ştiu cum să procedeze, alţii refuză categoric. Autorităţile atrag atenţia că recensământul este obligatoriu, iar cei care refuză să participe sau furnizează informaţii eronate vor fi amendaţi. 

Persoanele care vor să se autorecenzeze pot face asta de pe orice dispozitiv conectat la internet. Paşii nu sunt complicaţi şi ai nevoie doar de 20 – 30 de minute, spun recenzorii. Primul pas, accesarea paginii de internet www.recensamantromania.ro.

Formularul de preînregistrare poate fi completat de un singur membru al familei. Ulterior, pe adresa de email menţionată, va fi primit chestionarul propriu-zis. Cei care nu se descurcă pot merge într-unul din locurile special amenajate în care recensământul poate fi făcut asistat. Doar că autorităţile se confruntă cu o problemă – reticienţa oamenilor.

Anca Popescu, Direcția de Statistică Galați: Circulă fel de fel de postări. De ce m-aș recenza, că statul vrea să folosească datele cu caracter personal şi câte şi mai câte. Nu mă recenzez, boicocotez recensământul. 

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow