21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Ce condiții trebuie să îndeplinească românii în Marea Britanie pentru turism, muncă și studii

Divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană complică existenţa românilor, care vor să muncească, să studieze sau să încheie afaceri în Regatul Unit.

„Nu va mai exista român care să se urce în avion sau în autocar şi să spună că pleacă în Anglia la muncă” avertizează autorităţile de la Bucureşti. Regatul a impus vize şi vrea să selecteze muncitorii în funcţie de calificare şi de studii. Deja peste 600.000 de români au cerut şi au obţinut statutul de rezident pentru a beneficia de aceleaşi drepturi ca până acum.

Ruptura politică dintre Marea Britanie şi UE s-a produs la începutul anului şi ca orice divorţ a lăsat în urmă multe problema nerezolvate pe care autorităţile le negociază încă de atunci. Circulaţia mărfurilor, a serviciilor şi mai ales a bunurilor nu o să mai fie că până acum. Pentru românii care sunt deja în Regat şi au aplicat pentru permisul de şedere lucrurile sunt simple, însă pentru cei care vor să plece de acum pentru a studia sau a munci lucrurile sunt mai complicate.

Ca să lucreze în Regatul Unit, muncitorii aplică pentru o viză în funcţie de cât sunt de pricepuţi.

Există trei categorii de calificare, iar britanicii îşi rezervă dreptul de a alege. Ca să primească viză, doritorii trebuie să depună acte prin care să dovedească că au oferte pentru serviciu, că vor avea un salariu corespunzător calificării şi că ştiu limba engleză.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow