2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Campanie de prevenirea cancerului la sân, la Pașcani

Ziua luptei impotriva cancerului de san a fost marcata si in municipiul Pascani. Duminica, 1 octombrie, in piateta din fata Primariei a avut loc o noua editie a campaniei „Afla ca este bine”. Voluntarii, imbracati in tricouri personalizate, au impartit baloane roz si pliante informative.

Primaria municipiului a postat pe Facebook cateva poze din timpul evenimentului. Afisul privind campania a fost facut public cu o zi inainte de manifestare.

Sursa foto Primaria Pascani 

De precizat este faptul ca in fiecare an, la 1 octombrie, este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare cu privire la această boală şi, totodată, de a atenţiona asupra importanţei campaniilor de informare, a prevenţiei şi a programelor de screening, care pot salva vieţi.

Cancerul reprezintă a doua cauză importantă de morbiditate şi deces în Europa. Deşi peste 40% din decesele prin de cancer pot fi prevenite, cancerul însumează 20% din totalul deceselor în Uniunea Europeană, potrivit Insitutului National de Sanatate Publica.

 

Alte articole