More

  Campanie de informare si prevenire in lupta împotriva cancerului la sân, la Pascani

  Prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân. La Pascani, aceasta zi a fost  marcata printr-o campanie de informare si prevenire. Manifestarea a avut loc marti, pe 1 octombrie, de la orele 19:30 ,pe platoul din fata Primariei Pascani.

  Zeci de voluntari au impartit pliante, baloane si fundite roz prin oras, iar dupa lasarea intunericului, Primaria a fost  iluminata in roz, ca semn al luptei impotriva acestei boli necrutatoare.

  Evenimentul a fost  organizat de Primăria Municipiului Pașcani, in parteneriat cu Asociația “Șansa 2010” Pașcani, Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” Pașcani,  Fundația “Renașterea” București si Biblioteca Municipală “Leonard Gavriliu” Pașcani.

  Scopul campaniei a fost cresterea nivelului de informare si constientizare a populatiei tinta privind factorii de risc pentru cancer și care sunt variantele de tratament.

  Marcata in lume in fiecare an in octombrie, luna prevenirii cancerului la san are rolul de a atrage atentia si a obtine sprijin pentru sporirea constientizarii cu privire la aceasta boala, detectarea sa timpurie, tratarea si oferirea de ingrijiri paliative persoanelor care se confrunta cu ea. Manifestarile organizate in toate colturile lumii sunt un prilej pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Moped neînregistrat condus de un tânăr fără permis în Tătăruși

  La data de 1 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Tătăruşi au oprit, pentru control, pe raza comunei Tătăruşi, un moped condus...

  Demarează campania de primire a Cererii Unice de plată pentru 2021. Ce trebuie să facă fermierii

  Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Platăîn anului 2021 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează căîncepând cu data de 01 martie 2021,a...

  Episcopia Catolică de Iaşi solicită obţinerea acordului părinţilor pentru orele de educaţie sanitară

  Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine poziţia Bisericii Catolice din România, care cere ca părinţii să îşi dea acordul înainte ca un copil să poată...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp