-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Campanie de informare pentru proprietarii animalelor de companie

Politia Locala Pascani a initiat la inceputul acestei saptamani o campanie de informare pentru  persoanele care au in intretinere animale de companie. La baza sta o hotarare a Consiliului Local din urma cu doi ani, in care se precizeaza printre altele si faptul ca orice caine scos la plimbare pe domeniul public trebuie tinut obligatoriu in lesa, indiferent de rasa sau talie.


O alta obligatie a iubitorilor de animale este de a strange in urma lor. Potrivit legii, cei care nu respecta aceste reguli risca o amenda de pana la 500 de lei.

Tot potrivit HCL nr. 127/2019, este interzisa cresterea animalelor de companie pe domeniul public, iar cei care incalca acest articol risca sanctiuni cuprinse intre 500 si 1.000 de lei.

Un articol controversat, care a starnit deja numeroase reactii in mediul online, este cel care prevede faptul ca toti detinatorii de caini au obligatia sa sterilizeze, sa vaccineze si sa microcipeze patrupezii pe cheltuiala proprie, la un cabinet medical autorizat, pentru a se evita inmultirea necontrolata.

Toate aceste obligatii aduc si sanctiuni in cazul nerespectarii lor, anunta autoritatile locale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow