Slider

“Foarte bine”, “bine”, sau “suficient” dispar din caietele școlarilor.

Evaluarea prin calificative la clasele 1-4 ar putea fi scoasă din învățământul românesc, conform unei propuneri a fostului ministru al Educației, actual președinte al Comisiei de Învățământ din Senat, Liviu Pop. Schimbarea poate veni, odată cu noua lege a educației, promisă de PSD. Exemplul va fi luat sistemul: “step by step”, existent deja în România, în care nu există nici note și nici calificative.

Conform fostului ministru al Educației, Liviu Pop, calificativele în învățământul primar ar urmă să fie înlocuite de evaluarea practicată în sistemul educațional step by step, care descurajează concurența între copii și se concentrează pe dezvoltarea calităților fiecărui elev în parte. Acest tip de educație este deja implementat în România, inclusiv în școli de stat.

În sistemul step by step, elevul adună într-o mapă lucrările sale, datate și comentate, astfel încât mapa devine pe parcursul anului școlar propria să oglindă. Evaluarea este realizată de către el însuși, dar este ajutat de educatoare sau de colegi să-și descopere slăbiciunile ori calitățile.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Slider