7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

O nouă noapte alba pentru drumari, in toata Moldova. Probleme din cauza camioanelor echipate necorespunzător

C.P. Drumarii ieșeni au avut parte de o nouă noapte albă, pe fondul Codului galben de ninsori abundente instituit în regiune, începând din după-amiaza zilei de 08 februarie.

În intervalul 08 februarie, ora 12:00 – 08 februarie 2018, ora 05:30, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași s-a intervenit cu aproximativ 200 de autoutilaje și s-au răspândit 1998 tone de material antiderapant.

Pe fondul căderilor abundente de precipitații, drumarii ieșeni s-au confruntat și cu o serie situații mai dificile, cauzate în special de neechiparea corespunzătoare a mașinilor de mare tonaj și neadaptarea vitezei la condițiilor de trafic.

Unul dintre cele mai afectate județe de căderile masive de precipitații a fost Botoșaniul, unde s-a intervenit cu 37 autoutilaje de deszăpezire și s-au răspândit 480 tone de sare și 8 tone clorură de calciu. Pe DN29, în zona pădurii Baisa, două TIR-uri din Republica Moldova blocaseră circulația, din cauza echipării necorespunzătoare. Acestea au fost în cele din urmă trase pe dreapta de echipajele Poliției Rutiere, cu amenzile de rigoare.

Pe DN 29 D, Botoșani-Ștefănești, trei autoturisme s-au ciocnit din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic. De asemenea, pe DN 29B, pe sectorul Botoșani-Dorohoi, zona pădurii Brăești, trei autoturisme s-au ciocnit frontal, tot din cauza vitezei. Nu în ultimul rînd, pe DN 28B, la Zăicești, un TIR neechipat corespunzător a patinat, blocând traficul rutier. Acesta a fost tractat de echipele noastre și repus în trafic.

Cu o situație de acest gen s-au confruntat și lucrătorii SDN Câmpulung Moldovenesc, care au intervenit în după-amiaza zilei de 08 februarie la deblocarea traficului pe DN 2E, în zona localității Capu Codrului (comuna Păltinoasa, județul Suceava). Evenimentul s-a produs la km 25+500, unde un autocamion echipat necorespunzător pentru iarnă a derapat, blocând circulația. Autoritățile au stabilit o rută ocolitoare prin intersecția DN 2E (Capu Codrului) – cu DC 28A de la km 24+400 – apoi prin DJ 177C, cu ieșire în DN 17, la km 223+800 (Păltinoasa). Situația a revenit însă la normal după aproximativ două ore de muncă susținută a echipelor DRDP Iași, care au intervenit cu buldoexcavatoare și autotractoare pentru repunerea autocamionului pe carosabil.

De asemenea, un alt blocaj a intervenit în zona DN2, din cauza unei coloane de tiruri care aștepta la Vama Siret (județul Suceava).
Intervenția drumarilor a făcut ca la această oră să nu existe niciun drum blocat din cei peste 3.400 km aflați în administrarea DRDP Iași.

La această oră, partea carosabilă se prezintă cu zăpadă frământată, în strat de 1-2 cm, în județul Suceava, de 0-4 cm în județul Botoșani și 0-1 cm în județul Botoșani. Totodată, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași se acționează cu 163 de autoutilaje.
Menționăm că nordul Moldovei și în special zona de munte, sunt în continuare sub avertisment Cod Galben de ninsori până la ora 17:00. Pe acest fond, recomandarea noastră către participanții la trafic este de a circula cu mare atenție pe drumurile naționale, cu informarea prealabilă asupra condițiilor de drum și, mai ales, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic pentru orice informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Informaţii şi imagini din timpul acţiunilor de deszăpezire pot fi accesate pe paginile noastre de Facebook, https://www.facebook.com/cnadnr/, respectiv https://www.facebook.com/DRDPIS/.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

Student ieşean cu seră de canabis la Cucuteni: prins cu recolta la oraş

Un student din Târgu Frumos a fost prins cu un kilogram de canabis. Acesta a cultivat canabisul...

Pensii şi alocaţii majorate de la 1 ianuarie 2022. Planurile Guvernului pentru copii şi pensionari, anunţate de Dan Vîlceanu

Pensiile vor creşte, începând de anul viitor, cu 6%. Este anunţul ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu....

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI